Történelmi ötödik hely az Eb-n

2024.01.26. 17:50

A magyar férfi kézilabda-válogatott legyőzte Szlovéniát, történelmet írt a németországi Európa-bajnokságon

Palasics Kristóf és Máthé Dominik a németek elleni meccs óta nem állt Chema Rodríguez szövetségi kapitány rendelkezésére, így a szlovénok ellen is nélkülük lépett pályára a magyar válogatott. Mellettük ezúttal a Krakovszki testvérek maradtak ki a meccskeretből.

Balogh Dávid

Volt minek örülni a lefújás után

Fotó: MW

Az összecsapás két szlovén góllal indult, majd Bánhidi talált be első magyarként. Sokat rontott a magyar csapat, és a szerencse sem dolgozott Lékaiék javára. Ugyan többször is átvette a vezetést a magyar válogatott, de hamar tudott reagálni a szintén sok hibával játszó Szlovénia. Az első játékrész végén két góllal is vezettek Margucék, azonban Ilic egyre csökkentette a két együttes közötti különbséget a félidőre (12-13). 
A második játékrész elején meghibásodott az időmérő berendezés, így hosszú percekig állt a játék. 

A folytatásban a szlovénok többször is elhúztak két góllal, de Bóka Bendegúzék jókor tudtak reagálni. 

Öt perccel a vége előtt emberelőnyből jött az újabb szlovén gól, ami után Chema Rodríguez időt kért. Úgy tűnt, ez jót tesz a magyar csapatnak, ugyanis Fazekas gólja után Bóka heteseivel átvette a vezetést, ekkor hátra volt még három perc. Az utolsó másodpercekben Bartucz bravúrjaival és remek védekezéssel tartotta kézben a csapat a meccset, majd letelt az idő.

A lefújás után még nem nyugodhattak meg a magyar játékosok és szurkolóik, ugyanis néhány pillanatig még videóztak a bírók, de végül Lékainál nem találtak szabálytalanságot, így végül 23-22-es magyar győzelem született, és története legjobb eredményét elérve az ötödik helyen zárt a válogatott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!