Kézilabda-Eb

2024.01.22. 22:27

A vége sajnos csúnya volt – sima vereség a németektől

Csak az első félidő hozott szoros küzdelmet a németek elleni középdöntős meccsen a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, hétfőn. A hazaiak a szünet után magasabb fokozatra kapcsoltak, nálunk viszont „beragadt a fékpedál”.

Horváth Gábor

A vesztes magyar csapat tagjai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, a Németország - Magyarország mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Jól kezdtük és sokáig irányítottuk a németek elleni meccset. Az első félidőben nagyobbrészt mi vezettünk, 4-6-nál labdánk volt a három gólos előnyhöz, de hibáztunk. A németek igyekeztek tapadni, ezt sikerrel tették, még úgy is, hogy egyik kapusuk sem tudott hozzátenni a játékhoz.

Támadásban Ancsin és Bodó fontos találatokat szerzett, a védekezésünk viszont nem igazán állt össze, a játékrész hajrájában fordítani tudtak a 20 ezer szurkoló buzdította hazaiak.

A német lendület megmaradt a szünet után is, a magyar válogatott pedig továbbra sem tudott felpörögni. Állva hagytak minket, gyorsan nőtt háromra a különbség. Továbbra sem tudtunk hatékonyan védekezni, és megfelelő kapusteljesítmény sem jött. Ami még nagyobb gond volt, hogy túl sok technikai hibát vétettünk. Mindez bőven elegendő volt Németországnak ahhoz, hogy menedzselje a meccset és a maga javára fordítsa. Riválisunk egyre nagyobb önbizalommal kézilabdázott, precízen védekezett, mi pedig hiába küzdöttünk fogcsikorgatva egyre nagyobb hátrányba kerültünk. Mínusz hatról már nem lehetett felállni ez ellen a német válogatott ellen, a hajrá pedig nem nézett ki jól, hét találattal kaptunk ki.

A mieinknél Ancsin Gábor és Rosta Miklós volt a legeredményesebb 6-6 góllal. A Balatonfüredi KSE szélsője, Bóka Bendegúz egy találatot szerzett. A Telekom Veszprém játékosai közül Ligetvári Patrik – aki ezúttal is elsősorban védekezésben játszott - szintén egy találatig jutott, Fazekas Gergő (aki kölcsönben a Plock csapatánál szerepel) két gólt lőtt, Palasics Kristóf (kölcsönben La Rioja) kétszer védett.

A németeknél Julian Köster nyolcszor talált be, mellette hatan is (!) négy gólig jutottak, ami mutatja, hogy mennyire egységes volt a csapatuk. A gyengén kezdő Wolf végül kilenc védésig jutott. 

Eredmény: Németország-Magyarország 35-28 (18-17). Köln. V.: Jorum, Kleven (norvégok).Magyarország: Palasics, Bartucz (kapusok), Ancsin 6, Rosta 6, Bodó és Lékai 4-4, Fazekas G. és Imre 2-2, Bóka, Ligetvári, Bánhidi és Szita 1-1, Sipos, Ilic, Hanusz.

A magyar csapat a középdöntő utolsó fordulójában, szerdán a franciák ellen szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!