Sport

2024.01.09. 17:00

Az Év Sportolója Gála: Nem sikerült a triplázás a pápai atlétának

Az Operaházban rendezték a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát, ahol kiderült, kik voltak hazánkban az elmúlt esztendő legjobbjai. Az év fogyatékos férfi sportolója kategóriában Gelencsér Róbert, pápai szervátültetett atlétának 2015 és 2019 után nem sikerült harmadszor is nyernie.

Haraszti Gábor

Gelencsér Róbert a jelölést is megtisztelőnek érzi Fotó: Pápai Atlétikai Club

1958 óta rendezik meg minden évben a gálát, és idén rekordot jelentő, 471 sportújságíró szavazata alapján alakult ki a legtöbb kategóriában a sorrend, a kategóriák három-három jelöltje a gálán izgulhatott. A fogyatékos sportolóknál a jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről a bizottság által felkért szakemberek, szakírók döntöttek. Kiss Péter Pál kajak-kenus parasportoló és Matskássy Pál tornász, speciális olimpikon mellett kapott helyet Gelencsér Róbert, aki az Ausztráliában rendezett Szervátültetettek Világjátékán három aranyérmet nyert.

A díjat Marie-Amélie Le Furtől, a háromszoros paralimpiai bajnok francia paraatlétától végül Kiss Péter Pál vehette át, aki 2019, 2021 és 2022 után negyedszer is megnyerte a kategóriát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!