Újabb érkező

2024.01.22. 12:49

Fiatal védőt szerződtetett az FC Ajka

Forgó Milán személyében fiatal védővel bővült a labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka kerete. A játékos a fővárosból teszi át a székhelyét.

Balogh Dávid

Forgó a klub negyedik téli érkezője

Fotó: FC Ajka

A zöld-fehér együttes hivatalos oldalán jelentette be, hogy fél évre kölcsönveszi a Vasastól Forgó Milánt. A 2005-ös születésű védő tavaly csatlakozott a Vasas II. számú együtteséhez, ahol hamar alapemberré vált az NB III-as csapatban. A 2023-24-es idényben eddig 14 mérkőzésen lépett pályára kezdőként.

Az FC Ajka vezetőedzője, Schindler Szabolcs számára nem ismeretlen a játékos, ugyanis a szezon elején ő irányította az angyalföldieket. Forgó az első fordulóban gólt is szerzett a Szeged fiókcsapata ellen, ami három pontot ért. Az ajkaiak fél évre vették kölcsön a 18 éves játékost.

Az FC Ajka téli érkezői: Nikola Pantovic (Molfetta, olasz), Nagy Krisztián (Kozármisleny), Fiáth Bence (Budafoki MTE), Forgó Milán (Vasas II.). Távozók: Gyuris Aurél, Rabatin Richárd, Vogyicska Bálint, Berzsenyi Kevin, Antal Gábor.

A zöld-fehérekre vár még a tavaszi rajt előtt egy felkészülési mérkőzés, amit a Veszprémmel vívnak majd meg hazai pályán január 28-án. Az ajkaiak eddig három edzőmérkőzést játszottak le. Eredmények: FC Ajka-UTA Arad (román 1. osztály) 0-1, FC Ajka-Kazincbarcika (NB II), Budapest Honvéd (NB II)-FC Ajka 2-2.

Az ajkaiak a Budafok ellen kezdik majd meg a tavaszi harcukat, február 4-én a bajnokságban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!