Új szerződések, átigazolások

2024.01.05. 11:30

Ilyen lesz, lehet az új Telekom Veszprém

Az elmúlt hetekben, hónapokban számos hír jött a kézilabdacsapat játékoskeretének változásait illetően. A hivatalos információk mellett több pletyka is napvilágot látott, most ezeket csokorba szedtük, hogy tisztábban lássunk: milyen lesz a jövő Telekom Veszprémje.

Horváth Gábor

Bár az idény fele még hátra van, Momir Ilicsékre sok feladat vár, kicsit előre tekintettünk

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Az őszi idény végét követően a Telekom Veszprém folyamatosan jelentette be a szerződéshosszabbításokat, akadt belőlük bőven.

Megtudtuk, hogy az izlandi balszélső, Bjarki Már Elísson további két évig biztosan marad, 2026-ig írta alá. Ugyanez történt a jobbszélső Gasper Marguc esetében is, a szlovén 2014 óta erősíti a bakonyiakat.

Ezután Jehia el-Derán és Mikita Vajlupaun volt a sor, az egyiptomi irányító/átlövő és a fehérorosz szélső szintén 2026 nyaráig hosszabbított a Telekom Veszprémmel.

Időközben kiderült, hogy a klub nem tart igényt Kentin Mahé szolgálataira, a közönségkedvenc francia hat év után távozik. Ő maradt volna, legalábbis erről nyilatkozott, de nem marasztalták, a szerződésében szereplő plusz egy éves opciót nem érvényesítette a munkáltatója. Sajtóhírek szerint Mahé Németországba igazol.

Dragan Pesmalbek 2022-ben érkezett Veszprémbe és folyamatosan magas szintű teljesítményt nyújt beállóposzton, nem véletlen, hogy a francia-szerb kézilabdázó szintén 2026-is szóló új kontraktust írt alá.

A jelenlegi Telekom egyetlen magyar mezőnyjátékosa, Ligetvári Patrik szintén hosszabbított, méghozzá négy évvel, egészen 2028-is maradhat nevelőklubja kötelékében.

A veszprémiek egyik nagy reménysége, Fazekas Gergő egyelőre nem húzhatta magára a bakonyi klub mezét, mint ismeretes, a tehetséges irányító a lengyel Wisla Plock csapatában szerepel kölcsönben. Remekül, hiszen hosszabb kihagyást (a válla sérült meg még 2022-ben) követően sokat és jól játszik Javier Sabate együttesében. Ezt a Telekom Veszprém elleni decemberi Bajnokok Ligája-meccsen is bizonyította, hét góllal vette ki a részét a Plock 37-30-as sikeréből. Gergő egyelőre nem tér haza, a bakonyiak bejelentették, hogy egy évvel, 2027-ig hosszabbítottak vele, de a 2024–2025-ös szezonban még biztosan a lengyeleket erősíti majd.

Az már 2023 nyarán eldőlt, hogy a veszprémiek egyiptomi jobbátlövője, Jahja Omar a szezon végén távozik. A korábbi alapember a Paris Saint-Germain együttesében folytatja pályafutását.

Ennyit a hivatalos bejelentésekről, ezek mellett, ahogyan ilyenkor lenni szokott, több sajtóhír, pletyka is napvilágot látott. A Nemzeti Sport írta meg, a Handball Planet internetes oldalra hivatkozva, hogy 2024 nyarán a Benfica dán kapusa, Mike Jensen csatlakozhat a Telekom Veszprémhez. Jensen tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját a német Magdeburggal.

A kapusposzt jelenleg talán a legérdekesebb terület a bakonyiak játékoskeretében. Mint ismeretes, Rodrigo Corrales emlékezetes körülmények között sértődött meg a veszprémi közönségre, amelynek egy része a Barcelona elleni derbin a cserekapus Igancio Biosca nevét skandálta.

Corrales szerződése 2026-ig szól a magyar klubnál, a Vladimir Cupara váratlan távozását követően tavaly nyáron érkező Biosca kontraktusa 2024 nyarán lejár. Biosca a pletykák szerint távozhat, és nem tudni, hogy mi lesz a harmadik számú hálóőr, Nagy Benedek sorsa a folytatásban.

A veszprémi kapustörténethez kapcsolódik az a pletyka, amelyet az egykori klasszis, Stefan Kretzschmar dobott be. A Füchse Berlin sportigazgatója azt nyilatkozta, hogy értesülései szerint a Telekom Veszprém kétmillió eurót fizetne a Barcelonának a világbajnok dán kapusért, Emil Nielsenért. A bakonyi klub a közösségi médiában reagálva áprilisi tréfának nevezte Kretzschmar szavait.

A Telekom kötelékébe tartozik a válogatott hálóőr Palasics Kristóf, aki tavaly nyáron 1 + 1 évre Spanyolországba került kölcsönbe, a La Rioja csapatát erősíti.

Ezek alapján lássuk, hogy állhat össze a Telekom Veszprém kerete a következő, 2024/2025-ös idényben! Zárójelben a szerződések lejárta (információink szerint).

Kapus: Rodrigo Corrales (2026).

Jobbszélső: Gasper Marguc (2026), Mikita Vajlupau (2026).

Jobbátlövő: Lukas Sandell (2025, plusz egy éves opció), Nedim Remili (2026).

Irányító: Jehia el-Dera (2026), Augustin Casado (2025).

Beálló: Andreas Nilsson (2025), Dragan Pesmalbek (2026), Ludovic Fabregas (2025, plusz egy éves opció). 

Balszélső: Hugo Descat (2025), Bjarki Már Elísson (2026)

Balátlövő: Ligetvári Patrik (2028), Szergej Koszorotov (2026). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!