Jól indult a sífutó szezonja

2024.01.03. 10:13

Kónya Ádám dobogóra állhatott Ausztriában

Pályafutása során első alkalommal állhatott dobogóra osztrák nemzetközi FIS versenyen Kónya Ádám. A Veszprémi Sí Egylet olimpikon sífutója – bár volt egy gyengébb időszaka – összességében remekül kezdte a szezont.

Horváth Gábor

Kónya Ádám az idény előtt öt héten át edzőtáborozott magaslaton

Forrás: Facebook/Kónya Ádám

- November 11. óta voltaképpen folyamatosan úton vagyok, mindössze néhány napot tudtam otthon tölteni, elég sűrű a program – nyilatkozta lapunknak Kónya Ádám sífutó, aki már két olimpián is járt. Megcélozza a harmadikat is, és ebből a szempontból remek hír, hogy ebben az idényben már kétszer is sikerült ötkarikás szintet futnia. Nincs még kvalifikációs időszak, de ez egy nagyon is előremutató eredmény.

Ahogyan az is, hogy Ádám decemberben, FIS versenyen dobogóra állhatott Ausztriában, ahol sprintben ötödik lett, a 10 kilométeres klasszikus stílusú számban összetettben negyedik, a felnőttek között harmadik helyen zárt.

- A felkészülés jól sikerült, elvégeztem az előírt edzésmunkát. Öt héten át voltam magaslaton, ez talán egy kicsit soknak is bizonyult. A ausztriai Európa Kupán 49. lettem és sikerült olimpiai A szintet futnom az új kvalifikációs számítás szerint. Eredményesen indult a szezon, azt éreztem, hogy jól megy a futás, aztán a folytatásban, Svájcban nem sikerült megfelelően szerepelni, utána viszont megint jobb időszak jött – foglalt össze Kónya Ádám, aki eddig, ahogy említettük, kétszer teljesítette az olimpiai A szintet. A Veszprémi Sí Egylet sportolója legutóbb az Olaszországban rendezett rangos Tour de Ski világkupán versenyzett, a 2024-es évben pedig számos újabb megmérettetés vár rá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!