Az ötödik helyért játszhatunk

2024.01.24. 21:12

Megszórtak minket a veszprémi franciák

A balatonfürediek kapusa, Andó Arián is bemutatkozott a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A hálóőr hét védést is bemutatott a franciák ellen, de ez sem segített, a mieink becsülettel helyt álltak, ám alulmaradtak az olimpiai bajnokkal szemben. Az ötödik helyért játszhatunk a folytatásban.

Horváth Gábor

Bánhidi Bencéék jól küzdött, de a franciák erősebbek voltak

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A magyar férfi kézilabda-válogatott úgy léphetett pályára Franciaország ellen a középdöntő utolsó körében a németországi Eb-n, hogy még volt esélye az elődöntőbe kerülésre. Ehhez mindenképpen nyernünk kellett, és a másik két meccs eredménye is számított. Ausztria nem nyerhetett Izland ellen (ez bejött a mi találkozónk előtt), illetve a horvátoknak le kellett győzniük a németeket. A franciák már biztos csoportelsőként játszottak.

Együttesünkből hiányzott Palasics Kristóf, a Telekom Veszprém Spanyolországban légióskodó kapusa vakbélműtéten esett át, mellette a térdét fájlaló Máthé Dominik sem lehetett ott a keretben. Ott volt viszont a Balatonfüredi KSE hálóőre, Andó Arián, aki most mutatkozhatott be az Eb-n.

Jól kezdtünk a találkozót, 4-1-re is vezettünk, de ahogy a franciák megtalálták a ritmusukat, fordítottak. Ők irányították a találkozót, s bár a védekezésünk később szépen összeállt, nem tudtunk föléjük kerekedni. A második félidő elején egyszer egyenlítettünk, azonban ez csak felvillanás volt, a gallok gyorsan válaszoltak és összességében magabiztosan nyertek.

A mieinknél Bánhidi Bence és Rosta Miklós volt a legeredményesebb öt-öt góllal. Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE) egyszer volt eredményes, Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém) nem talált a kapuba. A Bartucz László cseréjeként beszálló Andó Arián produkált egy remek sorozatot és összesen hét védésig jutott.

A francia válogatott veszprémi légiója alaposan kitett magáért, Nedim Remili, Kentin Mahé, Ludovic Fabregas és Hugo Descat összesen 16 találatig jutott ellenünk.

Mivel középdöntős csoportunk harmadik helyén végeztünk, játszhatunk az ötödik pozícióért, pénteken 15 órai kezdettel a szlovénokkal csapunk össze.

Eredmény: Franciaország-Magyarország 35-32 (20-18). Köln. V.: Lah, Sok (szlovénok). Magyarország: Bartucz, Andó (kapusok), Bóka 1, Szita 1, Bánhidi 5, Lékai 3, Ancsin 4, Imre 3, Sipos, Rosta 5, Fazekas 4, Bodó 3, Andó, Ligetvári, Ilic 1, Hanusz 2. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez.

A franciák legeredményesebb játékosai: Remili 7, Mem 6, Tournat 7, Mahé, Fabregas és Descat 3-3.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 5/3.

További program, péntek, az ötödik helyért, 15.00: Magyarország-Szlovénia. Elődöntők, 17.45: Svédország-Franciaország, 20.30: Dánia-Németország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!