Röplabda Extraliga

2024.01.29. 10:31

Nem borult a papírforma

A női röplabda Extraligában szereplő Szent Benedek RA ezúttal Békéscsabán kapott ki háromszettes csatában.

Balogh Dávid

Továbbra sincs könnyű helyzetben a füredi együttes

Forrás: SZBRA

Swietelsky-Békéscsaba - SZBRA 3:0 (26, 14, 20)

Békéscsaba, 750 néző. V.: Ujházi, Varjasi. 

Békéscsaba: Strumilo 13, Stepanenko 17, Bodnár 2, Pintér 6, Aydinogullari 4, Paskova 10. Csere: Molcsányi (liberó), Kump 4. Edző: Tóth Gábor.

SZBRA: Laskowska 4, Szerényi 9, Wojcik 12, Gatard 6, Berkó 5, Pérez Ramos 10. Csere: Fáth (liberó), Cestero Cruz. Edző: Kristian Michailov.

Lendületesen kezdte a találkozót a Szent Benedek RA, azonban jó formában küzdött a Békéscsaba is. Az első felvonás remek labdameneteket hozott, és többször is visszakapaszkodtak Szerényiék. A végjátékban sem maradtak a nézők izgalmak nélkül, de végül a hazaiak nyerték a játékrészt (28-26). 

A második szettet határozottabban kezdte a Békéscsaba, és esélyt sem adott a Balaton-partiaknak. Kristian Michailov együttese ezúttal tehetetlen volt (25-14). 

A harmadik játékrész megint kiélezett párharcot hozott, alaposan megszorongatta a füredi alakulat a házigazdát, de végül a rutinos csapat lezárta az összecsapást (25-20). 

Tóth Gábor: – Örömteli, hogy a sérültek visszatértek, ami emelte a játékunk színvonalát, akkor is ha, még nincsenek százszázalékos állapotban. Az első etapban megküzdöttünk a magunkra tett nyomással, onnantól lendületesen és helyenként jól röplabdáztunk. 

Kristian Michailov: – Más arcunkat mutattuk és más felállásban is játszottunk, mint a korábbi mérkőzéseken, de láthatóan ez nem volt elég. Dolgozunk tovább és készülünk a rájátszásra! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!