Jól szerepeltek a házigazdák

2024.01.24. 12:01

Népes mezőny a pápai íjászversenyen (képgaléria)

A pápai Delta Íjász Egyesület a Városi Sportcsarnokban rendezte meg hagyományos januári, két teremversenyét, melyre mindkét alkalomra száz feletti nevezést regisztrált a versenyiroda. A házigazdák jól szerepeltek, összesen egy tucat érmet szereztek.

Haraszti Gábor

Tíz és tizennyolc méter távolságról lőttek az íjászok

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Az első versenynapon a WA (World Archery) szabályai szerinti megmérettetést rendezték meg, ahol a résztvevők két körben tízszer három lövést adhattak le tíz és tizennyolc méter távolságról. A kiírás nagy népszerűségnek örvendett, több mint száz fő nevezése érkezett be, még Szlovákiából is jöttek résztvevők. A versenyt Vései Attila egyesületi elnök nyitotta meg, a versenyzők hét kategóriában, hét külön korosztályban indulhattak, s az első három helyezettnek az érmeket is ennek megfelelően osztották ki.

Másnap az IFAA (International Field Archery Association) szabályainak megfelelő versenyen szintén száz feletti nevezői létszám volt. Itt tizenegy kategóriában és hét korosztályban nevezhettek a versenyzők, akiknek két körben hatszor öt lövést kellett leadniuk. A Delta Íjász Egyesület a sport mellett a környezetvédelmet is fontosnak tartja, így mindkét napon nyomtatott oklevelet csak a gyerekek kaptak, a többieknek kérésre elektronikusan küldték ki a tanúsítványt.

Az egyesület saját versenyzői szépen szerepeltek a kétnapos megmérettetésen, több éremmel gazdagították a csapatot. Szórádi-Tóth Száva, Szórádi-Tóth Mirkó és Jópeti Gergő egyaránt két arany-, Németh Zsolt László és Németh Eszter egy-egy ezüst és egy-egy arany-, míg Németh Virág két ezüstérmet szerzett.

A Delta Íjász Egyesület következő versenyét május 18-án rendezi meg Fenyőfőn, ahol immáron második alkalommal a Közép-európai 3D kupasorozat magyarországi fordulóját bonyolítják le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!