Röplabda

2024.01.23. 10:05

Remekül helytálltak az első versenyen

A helyi gyerekek Tapolcán csak tavaly ősszel kezdtek röplabdázni, első versenyükön pedig egyből meg is mutatták, mire képesek.

Tóth B. Zsuzsa
A tapolcai U15-ös csapat tagjai edzőikkel
Fotó: akadémia

A Nyirád-Dabronc, majd az Uni Győr–SZESE-B ellen lépett pályára a hétvégén Sümegen a tapolcai U15-ös csapat a IV. osztályban. A kezdő együttes élete első tornáján parádés eredményt produkálva 20-22 pontot gyűjtött a rutinosabb győri csapat ellen. Az alakulat edzője, Somogyiné Szakonyi Judit úgy fogalmazott, hogy nagyon ügyesek voltak a lányok, végig lelkesen, koncentráltan játszottak, szép labdameneteket láthatott a szurkolótábor. 

Tapolcán ősztől tanulhatnak röplabdázni a gyerekek, a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia zászlaja alatt heti két edzéssel készülnek a fiatalok. 30 gyerekkel indultak az edzések, de a jelentkezők száma egyre nő, hiszen nagy az érdeklődés a városban a sport iránt.

Nyirád-Dabronc–Szent Benedek Tapolca 3-0 (25-10,25-14,25-10)

Uni Győr–SZESE-B–Szent Benedek Tapolca 3-0 (25-20,25-20,25-22)

A tornán részt vevő játékosok: Lázár Boglárka, Konkoly Ramóna, Huszár Emma, Üveges Hajnalka, Sirkó Csenge, Radics Nóra, Takács Norina, Süle Luca, Bogár Dorabella, Szabó Milla, Sirsom Celesztina. Edzők: Somogyi Sándor, Somogyiné Szakonyi Judit.

A csapat következő versenye február 17-én lesz a Balatonalmádi és a ZTE Röplabda Klub ellen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!