Vizes világbajnokság

2024.02.15. 10:58

Ajkai úszó „szakállas” rekordját döntötte meg Rasovszky Kristóf

A veszprémi Balaton Úszó Klub kiválósága, Rasovszky Kristóf országos csúccsal az ötödik helyen végzett 800 méteres gyorsúszásban a dohai vizes világbajnokságon.

Horváth Gábor
RASOVSZKY Kristóf
A 4. helyezett német Sven Schwarz (balra) és az 5. helyezett Rasovszky Kristóf a férfi 800 méteres gyorsúszás döntője után a dohai vizes világbajnokságon Fotó: MTI

A 26 éves versenyző 7:44.42 perces eredményt ért el, ezzel Kis Gergő 7:44.94-es országos rekordját döntötte meg. Az ajkai Kis Gergő 2011 nyarán állította fel a korábbi csúcsot, amellyel bronzérmet szerzett a sanghaji vb-n.

"Nagyon elégedett vagyok, már a melegítésnél éreztem, hogy jól megy az úszás. Előzetesen azt gondoltam, ez az országos csúcs elég lehet arra, hogy érmes legyek. Ez végül közel is volt, meg nem is. Nagyon kíváncsi vagyok az ezerötszázra, ahol ha minden jól összejön, talán tényleg meglehet a dobogó" - nyilatkozta a vegyes zónában az MTI tudósítása szerint Rasovszky Kristóf.

Az 1500 méteres gyorsúszó viadalt hétvégén rendezik a vb-n, szombaton az előfutamokat, vasárnap a döntőt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!