Labdarúgás

2024.02.16. 10:49

Hazai pályán folytathatja a szárnyalást az FC Ajka

A labdarúgó NB II-ben szereplő bakonyi együttes eddig remekül vette a tavaszi akadályokat, és kikerült a kiesőzónából is. Most vasárnap a sereghajtó Mosonmagyaróvárt fogadják Csizmadia Zoltánék.

Balogh Dávid
Saját közönsége előtt lép pályára zöld-fehér csapat Archív fotó: Gyarmati László

Az ajkaiak jelenleg a tabella 14. helyén állnak 20 ponttal. Schindler Szabolcsék a téli szünetről nagyszerűen tértek vissza, és három meccsből hozták a maximálisan megszerezhető kilenc pontot, ezzel pedig kijöttek a kiesőzónából.

A mosonmagyaróváriak nem tudták összeszedni magukat, jelenleg a pontvadászat utolsó, azaz 18. helyén állnak tíz egységgel.

A két együttes nyolcadik alkalommal csap össze. Eddig háromszor az ajkaiak, kétszer pedig a mosonmagyaróváriak nyertek, illetve kettő döntetlen született. Gólarányokat tekintve 16-7 a bakonyiak javára.

A felek legutóbb augusztusban találkoztak egymással, akkor Rabatin és Gaál góljával a zöld mezesek vihették el a bajnoki pontokat.

Az FC Ajka–Mosonmagyaróvár mérkőzés vasárnap 14 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!