Futsal

2024.02.23. 20:53

Hiába dominált a Veszprém, pont nélkül kezdte a felsőházi rájátszást (képgaléria)

A futsal NB I felsőházi rájátszásának nyitányán a bakonyiak szereztek vezetést, azonban az első játékrészben két góllal is tudtak válaszolni a vendégek. A hajrában mindent megtettek Tataiék, azonban a nyíregyházi kapus rendre állta a sarat.

Balogh Dávid

Mindent megtettek a hazaiak a mérkőzésen

Fotó: FULOP ILDIKO

1. Futsal Club Veszprém-Nyíregyháza 1-2 (1-2)

Veszprém. V.: Kovács, Wittner, Góbi.

1.FCV: Spandler – Tatai, Fridrich, Dorogi, Gerencsér. Csere: Koncsol, Bognár P., Molnár, Ábrahám, Gavrilovics, Bognár M., Fellembek, Kiss, Lux. Edző: Fehér Zsolt.

Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Santos, Dávid, Rodrigues. Csere: Petró, Gyulai, Szabó, Krajnyák, Kovács B., Urr, Lakatos, Kovács Á. Edző: Lovas Norbert.

Már a mérkőzés előtt sem volt könnyű helyzetben a Veszprém, mint ismert sérülés és betegség végett alig volt bevethető játékosa a napokban Fehér Zsoltnak. Ennek ellenére a vezetőedző kiélezett és izgalmas mérkőzést várt előzetesen.

Az első percekben a hazaiak birtokolták többet a játékszert. Fehér együttese magabiztosan játszott a vendégek térfelén, de a helyzetkihasználással bajban voltak a bakonyiak. Az 5. percben Tatai kapott egy remek labdát, majd buktatták büntetőterületen belül. A játékvezető sípja nem maradt néma. A labda mögé Kiss állt, aki higgadtan, de nagy erővel tüzelt a jobb alsó sarokba, Gagyi tehetetlen volt a lövéssel szemben, 1-0. A folytatásban két nyíregyházi lövésbe is hősiesen álltak bele a veszprémiek, így tartották a bakonyiak az előnyüket. A 13. minutumban okosan passzolgattak a vendégek, majd Szabó hat méterről kilőtte a hosszút, 1-1. Alig két perccel a bekapott gól után két hazai játékos is hibázott hátul, amit Rodrigues büntetett újabb góllal, 1-2. Nem sokkal később Fehér Zsolt időt kért, hogy rendezze a sorokat. Az első játékrészben újabb találat már nem született, 2-1-es nyíregyházi vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

A második játékrészben is akadtak izgalmak bőven. A 23. percben egy sarokrúgást követően Tatai vette célba váratlanul a rövid felsőt, azonban a labda centikkel elhúzott a kapufa mellett. A 28. minutumban Gavrilovics került lövőhelyzetbe, de rosszul találta el a játékszert, így nem volt veszélyes Gagyi kapujára. Az idő haladtával egyre többet kockáztatott a Veszprém, és az öt a négy elleni játékkal próbálkoztak Tatai Józsefék. A 38. percben egy gyors vendég kontra után Lux tartotta életben a veszprémi pontszerzés reményét egy hatalmas mentéssel. A véghajrában nagyon nyomott Fehér Zsolt legénysége, de a remek napot kifogó Gagyi Sándor zárva tartotta a kapuját, és végül a vendégek szerezték meg a bajnoki pontokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!