Egy időben rendezik a meccseket

2024.03.16. 10:08

A Füredet fogadja az éllovas Úrkút SK

A 19. forduló következik a labdarúgó vármegye I-ben, ahol az éllovas Úrkút SK a Balatonfüredi USC-vel találkozik, az előzési távolságban lévő Fűzfői AK a gyulafirátótiakat fogadja.

Horváth Gábor

A zöld mezes fűzfőiek lendületben vannak, esélyesként lépnek pályára

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Ahogyan arról már beszámoltunk, a címvédő és éllovas úrkútiak az előző körben alulmaradtak Balatonalmádiban, s ezzel két pontra csökkent az előnyük a legfőbb üldöző Fűzfői AK-val szemben. Az Úrkút SK nem hibázhat újra, a Balatonfüredi USC-vel szemben be kell gyűjtenie a pontokat, ha meg akarja tartani első helyét. Márton Gábor együttese hazai környezetben ebben a szezonban még nem kapott ki, legalábbis a pályán. A Pápa elleni őszi bajnoki ugyan 0-3-al lett jegyzőkönyvezve, de ez az eredmény megállapított, a házigazda ugyanis többet cserélt a megengedettnél, ezért kapták meg a vendégek a pontokat. Ettől függetlenül az Úrkút a találkozó esélyese, a balatonfürediek csak a tizedikek a tabellán, a múlt héten otthon maradtak alul a pápaiakkal szemben.

A Fűzfői AK hazai környezetben szerepel, azt a Gyulafirátótot fogadja, amely két vereséggel kezdte a tavaszt, legutóbb alsóházi derbit bukott otthon a Csetény ellen. A Balaton-partiak viszont menetelnek, jó formában várják a meccset, abszolút várományosai a pontoknak.

A fűzfőiektől egy pont távolságban lévő, harmadik Balatonalmádi SE a Péti MTE vendége lesz. A pétfürdőiek kicsit váratlanul a leggyengébb formát mutatják a mezőnyben, előző öt bajnoki találkozójukon alulmaradtak.

A szűk élmezőny utolsó tagja a negyedik Perutz FC, amely ugyanannyi ponttal rendelkezik, mint a Balatonalmádi. A pápaiak a Devecsert fogadják, meglepetés lenne, ha nem a hazaiak sikerét hozná a mérkőzés.

A 19. forduló programja, szombat, 15.00: Tihanyi FC-Csetény SE, Fűzfői AK-FC RAC, Várpalotai BSK-Sümeg VSE, Pápai Perutz FC-Devecser SE, Úrkút SK-Balatonfüredi USC, Péti MTE-Balatonalmádi SE, Magyarpolány-FC Zirc, Ajka Kristály-Szentantalfa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!