Röplabda

2024.03.21. 11:09

Csak megnehezíteni tudták a fürediek az UTE dolgát

A női röplabda Extraliga 5-8. helyért folytatott párharc második felvonásában is az Újpest tudott nyerni, így a Szent Benedek RA nehéz helyzetbe került.

Balogh Dávid

SZBRA-UTE 0:3 (-23, -18, -20)

Balatonfüred, 125 néző. V.: Halász, Barabás. 

SZBRA: Laskowska 4, Szerényi 1, Wojcik 10, Berkó 6, Cestero Cruz 10, Pérez Ramos 13. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Krakoczki. Edző: Varga Tomas

UTE: Kilyénfalvi 5, Saldanha Do Amaral 10, Ambrosio 9, Moreno Borrero 5, Dani 5, Whitney 16. Csere: Baksa, Dömsödi, Milanova. Edző: Horváth András.

Okozott kellemetlen pillanatokat a vendégeknek a füredi csapat 
Archív fotó: Nagy Lajos / Napló

Nagyszerű labdameneteket hozott az első szett. Hamar meglépett négy ponttal a fővárosi együttes (4-8), de Varga Tomas csapata nem sokkal később egalizált (12-12). A folytatásban még vezetett is a balatonfüredi alakulat, de izgalmas csata után az UTE nyerte a játékrészt (23-25). 

A második felvonás füredi pontokkal indult, majd fej fej melletti játékot láthatott a hazai publikum. A szett végéhez közeledve az UTE játékosai erőt vettek magukon, és bebiztosították az újabb részsikert (18-25). 

A harmadik szettben sokáig tartották a lépést a Balaton-partiak az Újpesttel, de végül kiütközött a két csapat közti különbség, és lezárták a lilák az összecsapást (20-25). 

Varga Tomas: – Most egy méltó ellenfele voltunk az Újpestnek! Mindent megpróbáltunk. Jól összeállítottuk a taktikát, amit sikerült is betartani. Ott rontottuk el, hogy mindig 3-4 hibasorozatot produkáltunk, és rengeteg energiába került mire visszanyertük az elvesztett pontokat. Ennek ellenére nem hajtottuk le a fejünket, végig harcoltunk, aminek örülök! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!