Magyar rangadó a BL-ben

2024.03.08. 10:44

Ekkor játszik egymással a Veszprém és a Szeged

Beszámoltunk róla, idén is Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick derbit játszanak a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A párharc március végén Szegeden kezdődik.

Horváth Gábor

A Telekom Veszprém a harmadik helyen végzett a B csoportban, miután elveszítette az SC Magdeburg elleni hazai rangadót. A németek pontosabban, kevesebb hibával játszottak és 30-28-ra nyertek a Veszprém Arénában. A vereség azért volt fájó a bakonyiaknak, mert így nem sikerült automatikusan megváltani a jegyet a BL legjobb nyolc csapata közé, a továbbjutásért pályára kell lépni, az ellenfél pedig a Szeged lesz. A Tisza-partiak ugyanis az A jelű csoport hatodik helyén végeztek, így a két magyar csapat – épp ahogy egy évvel ezelőtt – egymással találkozik a sorozat nyolcaddöntőjében. A párharc első meccsét március 27-én, vagy 28-án rendezik Szegeden, a veszprémi visszavágó pedig április 3-án, vagy 4-én lesz.

Kemény csatában maradt alul csütörtökön a Telekom Veszprém a Magdeburg ellen
Kemény csatában maradt alul csütörtökön a Telekom Veszprém a Magdeburg ellen
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Az is kiderült, hogy a továbbjutóra a dán Aalborg vár majd a negyeddöntőben, annak párharcnak a tétje a kölni final fourba kerülés lesz.

Az előző idényben egyébként a bakonyiak könnyedén, kettős sikerrel ejtették ki a Tisza-partiakat.

A csoportkör tehát lezárult a BL-ben. Az A jelű nyolcasból a THW Kiel és az Aalborg, a B-ből az SC Magdeburg és a Barcelona jutott egyenesen a legjobb nyolc közé. A többiek a nyolcaddöntőben lesznek legközelebb érintettek a következő párosítások szerint: Orlen Wisla Plock (lengyel)-Paris SG (francia), Szeged-Veszprém, GOG (dán)-Kielce (lengyel), HC Zagreb (horvát)-Montpellier HB (francia).

A csoportok végeredménye, A csoport: 1. Kiel 22 pont, 2. Aalborg 19, 3. PSG 17, 4. Kielce 16, 5. Zagreb 14, 6. Szeged 13, 7. Kolstad 11, 8. Pelister 0.

B csoport: 1. Magdeburg 24, 2. Barcelona 22, 3. Veszprém 20, 4. Montpellier 14, 5. GOG 13, 6. Plock 11, 7. Porto 8, 8. Celje 0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!