Röplabda

2024.03.04. 17:18

Hátrányból fordított és nyert a VESC

A női röplabda NB I legutóbbi játéknapján a fővárosban volt jelenése Tumpech Ádám csapatának. A VESC nem kezdett jól, de Araújo vezérletével fordítani tudtak és végül elhozták a bajnoki pontokat a Kispest otthonából.

Balogh Dávid

Kispest SE-VESC 1:3 (19, -18, -11, -24)

Budapest, 100 néző. V.: Mezőffy. Varjasi. 

Kispest: Törköly 3, Gyűrűs 9, Puskás 6, Lisztes 1, Aleksikj 6, Bakai 8. Csere: Karkusz (liberó), Béni 1, Rózsa, Rácz A. 15, Tátrai, Gintli, Pedranzini 1. Edző: Takács Gergely.

VESC: Deli, Araújo 32, Bozsó 6, Sólyomvári 11, Richards 17, Kiss 8. Csere: Bődi (liberó), Kovács, Piltman, Rácz, Szalczinger. Edző: Tumpech Ádám.

Nagy volt a veszprémi öröm a győzelem után
Archív fotó: Nagy Lajos

Határozottabb játékkal rukkolt elő a házigazda, amivel a veszprémiek nem tudtak mit kezdeni az első szettben (25-19). A második játékrész feléig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd folyamatosan vette át az irányítást a VESC (18-25). A harmadik felvonásban nagy fölényben játszottak a bakonyiak, amire a hazaiak nem találtak ellenszert (11-25). A negyedik menet kiélezett csatát hozott, de Sólyomváriék bebiztosították a győzelmet (24-26).

Tumpech Ádám: - A nehézségeket a mai mérkőzésen a fegyelmezetlenség okozta. Amíg nem vagyunk hajlandóak betartani a taktikai utasításokat, illetve csak részben, addig szenvedni fogunk a győzelemért. A második és harmadik szettben ezt nagyon szépen megcsináltuk, rákényszerítve a játékunkat az ellenfelünkre, de az első és negyedik játékrészben ez sajnos csak nyomokban jött elő. Ráfordultunk az alapszakasz hajrájára, több ilyet nem engedhetünk meg magunknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!