Visszavágtak a Nyíregyházának

2024.03.25. 21:24

Szép sikerrel szakította meg rossz sorozatát az 1. FC Veszprém

Öt vereség után nyert ismét az 1. FC Veszprém a futsal NB I rájátszásában. A bakonyiak sikerének plusz értéket ad, hogy idegenben jött össze a győzelem.

Horváth Gábor

Tatai József duplázott a nyíregyházi bajnoki mérkőzésen

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Nyíregyháza–1. FC Veszprém 1-4 (1-1)

Nyíregyháza. V.: Czene-Joó, Deme, Balla. Nyíregyháza: Petró - Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca. Csere: Krizsanovszki, Gyulai, Szabó, Krajnyák, Kovács R., Urr, Kiss, Lakatos, Kovács Á. Edző: Lovas Norbert.

1. Futsal Club Veszprém Veszprém: Spandler - Tatai, Dorogi, Gerencsér, Lux. Csere: Koncsol, Bognár P., Meczner, Molnár D., Ábrahám, Bencsik, Gavrilovics, Bognár M., Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

A Nyíregyháza a negyedik, a Veszprém a sereghajtó, hatodik helyről várt a felsőházi rájátszás hatodik körét. A felek legutóbb egy hónapja találkoztak, akkor a nyírségiek elvitték a pontokat a Március 15. úti sportcsarnokból.

Ezúttal az 1. FCV kezdett jobban, az ötödik percben Tatai József mattolta a hazaiakat, 0-1. Fehér Zsolt alakulata 5 a 4 ellen állt fel, és sikerült több helyzetet is kialakítania. Igaz, a Nyíregyháza is a kapuba találhatott volna, de a 15. percig nem esett újabb gól. Ekkor Öreglaki vállalkozott lövésre, a labdába Spandler bele tudott érni, de az a kapufáról a hálóba került, 1-1.

Erőteljesen kezdte a második félidőt a házigazda, Gregory kapufát lőtt és emellett több helyzetet is ki tudtak dolgozni a nyírségiek.

Nyomott a Nyíregyháza, azonban a Veszprém szervezetten és igen elszántan futsalozott. A hibákat pedig megbüntette, a 34. percben Bognár Martin volt eredményes, 1-2. A meccs végén pedig Tatai szerzett újabb gólt az üres kapuba helyezve, 38. perc: 1-3. A végeredményt Gerencsér Antal állította be büntetőből, 39. perc: 1-4. 

A veszprémiek sikerükkel feljöttek az ötödik helyre és három pontra csökkentették a hátrányukat a Nyíregyházával szemben. Négy forduló maradt hátra, az 1. FCV legközelebb április 8-án lép pályára, a DEAC csapatát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!