Röplabda

2024.04.10. 11:23

A fürediek nyerték az első felvonást

A Szent Benedek RA három szettes sikert ünnepelhetett a DVTK ellen hazai pályán a 7. helyért folyó párharc első mérkőzésén.

Balogh Dávid

SZBRA-DVTK 3-0 (24, 21, 22)

Balatonfüred, 120 néző. V.: Mezőffy, Barabás.

SZBRA: Laskowska 9, Szerényi 3, Wojcik 9, Berkó 4, Cestero Cruz 10, Pérez Ramos 17. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Krakoczki. Edző: Varga Tomas.

DVTK: Einarsdóttir M. 3, Skoric 16, Egri Klaudia 14, Hollósi 2, Prosvirina 4, Jovanovic 6. Csere: Kundrák (liberó), Egri Boglárka, Horváth, Kalmár, Einarsdóttir H.. Edző: Németh Szabolcs. 

Három szettes sikert arattak Szerényi Grétáék
Archív fotó: Nagy Lajos

Az első szett elképesztő játékot hozott. Fej fej mellett haladtak a csapatok sokáig, majd a vendégek 22-20-ra megléptek. A hazaiak edzője egyből időkéréssel reagált, ami jót tett a csapatnak, és előbb egyenlítettek, majd pedig 26-24-gyel le is zárták a a játékrészt.

A második játszma is szorosan indult, majd a vendégek megléptek három ponttal a játékrész közepén. A fürediek ekkor összekapták magukat, és egyenlítés után markánsabb előnyre tettek szert (20-15), amit már nem engedtek ki a kezükből, és a második menetet is behúzták (25-21).

A harmadik felvonás is tartogatott izgalmakat. A felek 17-17-ig egymás mellett haladtak, majd a fürediek remekeltek a végjátékban, és lezárták az összecsapást (25-22).

Varga Tomas: Örülhetünk a győzelemnek, bár nem így terveztük a mai napot. Szerettük volna nagyobb nyomás alá helyezni ellenfelünket. Nagyon meg kellett dolgoznunk ezért a győzelemért. Tudtuk, hogy a DVTK felkészülten fog érkezni, nem is gontoltam, hogy sima mérkőzésünk lesz, de azt vártam, hogy hazai pályán kicsit keményebben fogunk tudni nyitni és nagyobb galibát okozunk a másik oldalon. Nem a szép játék a lényeg azonban, hanem a végeredmény, aminek ma örülhetünk! 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!