Atlétika

2024.04.25. 07:00

A város ikonikus atlétaedzőjére emlékeztek Pápán

Az atlétikai sportág népszerűsítése, az U8–U16-os korcsoportok versenyzési lehetőségeinek bővítése és emlékezés céljából a Pápai Atlétikai Club hatodik alkalommal rendezte meg a Kis Károly-emlékversenyt. A bajnokság vándorserlegét Czeller Gábor, a VEDAC versenyzője nyerte.

Haraszti Gábor

A Pápai Sportcentrumban futó- és dobószámokat rendeztek, ezzel párhuzamosan pedig a Kis Károly-futófolyosón egykori atléták elevenítették fel a kiváló edzővel kapcsolatos emlékeiket. A város sportjáért, az atlétikáért önzetlen elkötelezettséggel sokat tett kiváló sportember középtávfutó évei után 1970-ben kezdte meg edzői tevékenységét és 2017-ben bekövetkezett haláláig a sportág több szakágában korosztályos magyar bajnokokat, válogatottakat, későbbi világverseny-helyezettek sorát készítette fel. Kis Károly tiszteletére Pápán rendszeresen tartanak emlékversenyt, közösségi futást. A sportcentrumban egykori tanítványok, kollégák gyűltek össze emlékezni, a Pápai Atlétikai Club (PAC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) képviselői pedig koszorúzással emlékeztek rá.

Rádi Róbert elnök, Györkös Virág edző és Áldozó Tamás is megkoszorúzta Kis Károly portréját Fotó: Haraszti Gábor

A versenyre Áldozó Tamás polgármester, a PAC elnökségi tagja is ellátogatott, aki úgy fogalmazott, az, hogy ma a sportolók együtt lehetnek, az Kis Károlynak köszönhető. – Pápán ha az atlétika szóba kerül, nem hiányozhat a beszélgetésből Karcsi bácsi neve. Azt kívánom az itt megjelent versenyzőknek, hogy legalább olyan elhivatott, fanatikus, olyan sok tehetséget felnevelő edzőjük legyen, mint amilyen a pápaiaknak Kis Károly személyében megadatott – mondta a polgármester.

Györkös Virág szervező elmondta, 13 egyesületből több mint száz nevezést regisztrált a versenyiroda. A kalapácsvetés mellett 100, 200, 600 és 2000 méteres síkfutás szerepelt a versenyszámok között, melyek idén sípoló rakétahajítással és távolugrással egészültek ki. A napot szenioratléta-találkozó és kiállítás is színesítette. A pápaiak több dobogós helyezést, egyéni csúcsot értek el, a Kis Károly-vándorserleget Czeller Gábor Sándor, a VEDAC kalapácsvetője érdemelte ki, aki 71.78-as eredménnyel nyerte az abszolút döntőt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!