Bajnokok Ligája

2024.04.04. 20:27

Szeged elleni diadallal masírozott be a Veszprém a legjobb nyolc közé

Hazai pályán is könnyed sikert aratott legnagyobb honi riválisa felett a Telekom Veszprém, amely 39-32-re verte meg a Szegedet és simán jutott tovább a legjobb nyolc közé a kézilabda Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor

Mikita Vajlupau nyolcszor volt eredményes a mérkőzésen

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 39-32 (19-15)

Veszprém, 5057 néző. V.: Marín, Garcia (spanyolok). Telekom Veszprém: Corrales – VAJLUPAU 8 (1), REMILI 3, Fabregas 3, Ligetvári, el-Dera, Descat 1. Csere: Jensen (kapus), J. Omar 4, Casado 2, A. NILSSON 3, PESMALBEK 6, SANDELL 4, Mahé, Koszorotov 1, ELÍSSON 4. Edző: Momir Ilics.

OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 4 (2), GARCIANDIA 6, Bombac, Bánhidi 1, Szita 3, Frimmel 3. Csere: NAGY M. (kapus), Kalarash, Gaber 2, Stepancic 3, MARTINS 8, Mackovsek, Jelinic 2, Szilágyi. Edző: Kárpáti Krisztián.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

A veszprémi meccsen minden úgy kezdődött, ahogy egy hete Szegeden abbamaradt: a Tisza-partiak sok hibával kezdtek, a bakonyiak gyors gólokat lőttek, 3-0. Szita szépített, 3-1. Az első mérkőzésen 37-30-ra nyerő hazaiak is tudtak hibázni, 5-3-ra alakult az eredmény, ettől függetlenül a Telekom kézben tartotta a találkozót. A 10. percben Frimmel szerezte meg az ötödik szegedi gólt, 6-5, közel került az egyenlítéshez a vendégcsapat, de nem sikerült élni a lehetőséggel, Remili hűtötte le a kedélyeket. Beállóban Nilsson váltotta Fabregast, a svéd csapatkapitány szép góllal nyitott, új lendületet adott a bakonyiaknak. Két-három találat volt a különbség, a 20. percben pedig 12-8-at mutatott az eredményjelző. Továbbra is büntette a hibákat a Veszprém, Kárpáti Krisztián kénytelen volt másodszor is időt kérni, 15-10. Újabb labdát adott el a Pick, hatra nőtt a felek között a különbség, 18-12. Corrales két közeli Stepancic-próbálkozást is hárított, a másik oldalon pedig Nagy Martin fogott két ziccert egymás után. Martins találatával zárult az első félidő, 19-15.

Három veszprémi találattal indult a második játékrész, a Corralest váltó Jensen pedig védett egyet. A 35. percben 23-16 volt az állás, magabiztosan játszott a Veszprém, amely folyamatosan „víz alatt tartotta” ellenfelét, nem hagyva túl sok felzárkózási esélyt.

Martins és olykor Nagy Martin villant, a többiek nem sokat tudtak hozzátenni a Tisza-partiak játékához a meccs ezen szakaszában, 42. perc: 28-20. Két Garciandia lövés talált utat Jensen hálójába, a másik oldalon Koszorotov helyezett a kapuba. Nagy Martin újabb védéseit követően Garciandia főszereplésével feljött mínusz négyre a Szeged, 29-25. Pesmalbek és Elísson válaszolt, bár előbbi lövését csak a spanyol bírók látták bent. Az 52. percben aztán újra hétre nőtt a hazai előny, 32-25.

A Szegedben ezúttal annyi volt, hogy becsülettel igyekezett követni a Veszprémet, de négyen belül nem tudott kerülni a második félidőben.

Vajlupau hát mögötti gólját Garciandia vette rossz néven, volt egy kis kakaskodás a pályán, ez volt az egyetlen szituáció, amely derbihangulatra emlékeztetett találkozón.

A Veszprém közel volt a 40. gólhoz, ez végül nem jött össze, az újabb hétgólos siker viszont meglett, több mint magabiztosan jutottak a legjobb nyolc közé Momir Ilics tanítványai. A Telekom a dán Aalborg csapatával csatázik majd a négyes döntőbe kerülésért.

Momir Ilics: – Boldogok vagyunk, hogy sikerült továbbjutnunk. Nagyon komolyan vettük a mérkőzést, minden játékos 60 percen keresztül küzdött a pályán. Büszke vagyok a játékosaimra, többet nem szeretnék elmondani a találkozóról.
Kárpáti Krisztián: – Megérdemelten jutott tovább a Veszprém. Ennyi technikai hibával lehetetlen egy ilyen jó csapatot legyőzni. Szerettük volna ledolgozni a hátrányunkat, így belementünk egy futós mérkőzésbe, ez a hazaiaknak kedvezett. Voltak fellángolásaink, azonban a veszprémiek mindkét meccsen jobbak voltak nálunk. A folytatásban fizikailag és mentálisan is javulnunk kell. A Magyar Kupában és a bajnokságban próbáljuk majd bebizonyítani, hogy tudunk mi ennél jobban is kézilabdázni.

Kentin Mahé: - Büszke vagyok a csapatra, hiszen egymás után kétszer legyőztük a Szegedet. A munka ugyanakkor nincs befejezve, számos feladat vár még ránk ebben a szezonban.

Nagy Martin: - Küzdöttünk, harcoltunk, de ez kevés volt, a Veszprém megérdemelten nyert és jutott tovább. Igyekszünk tovább fejlődni, a lehető legjobban felkészülni a bajnoki folytatásra és a kupadöntőre. A szezon hátralévő részében szeretnénk „elkapni” a Veszprémet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!