Kézilabda NB I

2024.05.09. 10:28

Magukkal rántják az Egert?

Az életben maradásért küzd a Fejér-B.Á.L. Veszprém soron következő ellenfele május 10-én (péntek, 18 óra), ha ugyanis a hazai pályán szereplő QHB Eger pontokat veszít a bajnokin, alighanem követi a másodosztályba Danyi Gábor edző csapatát.

Király Ferenc

A kézilabda NB I-től már elköszönt veszprémiek az előző fordulóban – hullámzóan teljesítve – zsinórban tizenegyedszer kaptak ki, legutóbb a bennmaradásért küzdő PLER-Budapest kényszerítette őket térdre (35-28). A bakonyiak sokáig csak az eredmény után futottak, a nagyszünet után úgy tűnt, hogy a rivális pontot tesz az egyoldalú csata végére, de Kristóf Mátyásék talpra álltak tetemes, kilencgólos hátrányukból, és egy találatra felzárkózva méltó vetélytárssá váltak. A végén azért az esélyesebb fővárosiak rendezték soraikat, így feljöttek a tizenkettedik helyre. Az alsóházi tabella amúgy nem is alakulhatna szorosabban, hiszen a már minden fellépését letudó HSA NEKA 17 pontos, mögöttük az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Carbonex-Komló és a végelszámolásig még két összecsapást vívó PLER egyaránt 16 pontos, míg az egriek 15-tel állnak a tizenharmadik helyen. Csak zárójelben: az egriek a szezonzárón Komlón vizitálnak, s egy döntetlennel kigolyózhatják az akadémistákat az NB I-ből.

Danyi Gábor csapata tavaly év végén, hazai pályán legyőzte az Egert Fotó: Fülöp Ildikó

A tizennegyedik, sereghajtó Fejér-B.Á.L. az idényben az egyetlen hazai diadalát éppen az egriek ellen aratta, a tavalyi év végén, akkor három hónap után örülhettek újra sikernek, miután egy alacsony színvonalú derbin éltek a kínálkozó lehetőségeikkel (24-21). Az együttesnek hétvégén valójában már nincs mit megmutatnia – a szereplésük mindenkiben komoly hiányérzetet szül –, miközben az ellennél tudják, mi forog kockán: a mieinket elpáholva kell belekapaszkodniuk az utolsó szalmaszálak egyikébe. Vagyis az előző körben az FTC-Green Collectet legyőző Heves vármegyeiek biztosan az utolsó leheletükig küzdenek majd, nekik nincs más választásuk, mint a siker, máskülönben reménytelen helyzetbe kerülnek. Mivel a veszprémiek tavasszal képtelenek voltak megújulni, maroknyi szurkolótáboruk nem bánná, ha az eddiginél lendületesebbek lennének, stabilizálnák a védelmüket és hatékonyabban támadnának. Úgy a szebbik arcukat mutathatnák – még ha vereséget is szenvednek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!