Jöhet a visszavágó!

2024.05.01. 14:00

Remili: jobban kell kezdeni, Hansen: a fegyelmezettség lesz a döntő

A Bajnokok Ligája négyes döntője lesz ma a tét a dániai Aalborgban, ahol a Telekom Veszprém egygólos előnnyel lép pályára.

Horváth Gábor

A kézilabda-BL negyeddöntőinek végéhez érkeztünk, szerdán és csütörtökön dől el, hogy mely csapatok léphetnek pályára idén Kölnben, a final fourban.

Mikkel Hansen bízik benne, hogy most a Veszprémen lesz nagy szurkolói nyomás
Mikkel Hansen bízik benne, hogy most a Veszprémen lesz nagy szurkolói nyomás
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A Telekom Veszprém, mint ismeretes, rendkívüli mérkőzésen egy góllal nyert (32-31) a dán Aalborg Handbold ellen múlt héten a bakonyi vármegyeszékhelyen. A visszavágó ma 18.45-kor kezdődik a Sparekassen Danmark Arenában.

A bakonyi szurkolók az első meccsen egy kétarcú csapatot láthattak, és két dologban reménykedhetnek a folytatás előtt. Először is abban, hogy kedvenceik egymás után kétszer nem kezdhetnek ennyire rosszul, másfelől a hajrábeli erődemonstráció – amely tényleg meggyőző volt – folytatásában.

A dánoknak nagy pofon volt, hogy hatgólos vezetésről elbukták a találkozót, megvolt az esélyük arra, hogy nyugodt előnnyel forduljanak a párharc második felére. Nem éltek ezzel, a Veszprém „feltámadt” és egy utolsó másodperces góllal fordított. A találatról, annak kérdőjeles mivoltáról és lehetséges sorsáról itt írtunk részletesebben.

– Nyilvánvalóan jobban kell kezdenünk, mint, ahogy tettük ezt a Veszprém Arénában múlt héten. Abban bízom, hogy azt az utat tudjuk folytatni, amelyet a második félidőben abbahagytunk. Még talán jobban is, hiszen egy telt házas, feltüzelt arénában leszünk, ahol biztosan jó hangulat vár ránk. Azt gondolom, mindent láttunk már, hogy mit kellene jobban csinálnunk a múlt heti teljesítményünkhöz képest ahhoz, hogy jobbak legyünk ellenük és győzni tudjunk Dániában is – nyilatkozta a bakonyiak kulcsembere, Nedim Remili a klubja honlapján megjelent írásban.

Remili társaihoz hasonlóan sokat hibázott a múlt héten, de aztán hat gólig jutott, fő szerepet vállalt a visszakapaszkodásban és sikerben. A francia mellett ki kell emelni a két kapus, Rodrigo Corrales és Mike Jensen teljesítményét, valamint a második félidőre beszálló izlandi szélső, Bjarki Már Elísson pontos befejezéseit.

A másik oldalon megosztoztak a találatokon a játékosok, négyen is (Arnoldsen, Hoxer, Vlah, Antonsen) négyszer voltak eredményesek. Az aalborgi kapussztár, Niklas Landin nem védett rosszul, de a hajrában ő sem tudta extra produkcióval segíteni csapatát. Az idény végén visszavonuló klasszis, Mikkel Hansen nem sokat játszott, de azokat a perceket nagyjából hibátlanul teljesítette, két hétméterest értékesített, és volt egy fontos mezőnygólja is.

– Mi irányítottuk a mérkőzést, de a Veszprém megmutatta, hogy nehéz helyzetből is képes visszajönni. Ellenfelünk jól használta ki a hazai pálya előnyeit – tekintett vissza Mikkel Hansen, akivel az Aalborg hivatalos internetes oldala készített beharangozót. Bár összességében elégedett azzal a teljesítménnyel, amit Veszprémben nyújtottak, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázó tisztában van vele, hogy jobbnak kell lenniük a visszavágón. – Apróságok dönthetnek majd. Nagyon fontos lesz, hogy ki tud fegyelmezettebben játszani. Mindkét csapat számára fontos a stabil védekezés és a gyors támadások, szóval a hibák számának nagy jelentősége lehet – fogalmazott Hansen, hozzátéve: bízik benne, hogy az 5000 hazai szurkoló tud majd nyomást helyezni a vendégekre, éppúgy, ahogyan azt a bakonyi drukkerek velük tették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!