Tókerülő verseny

2024.07.10. 10:50

Kékszalag: a vitorlázás és a Balaton ünnepe

Immár 56. alkalommal szervezik meg Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenyét, a Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat – amit a Balaton ünnepének is neveznek – július 18–20-a között.

Kovács Erika

A verseny előtt a Kékszalag fesztivál programjai várnak mindenkit. Így július 13-án, szombaton izgalmas vitorlásprogramokat lehet látni: kilenc órától lesz a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj és a 27. Izsák Szabolcs-emlékverseny, illetve a a Classic Round futam rajtja.

Július 14-én, vasárnap szintén vitorlásprogramokkal készülnek a szervezők: 10–12 óra között lehet megtekinteni a 17. Kékpántlika Egis Nagydíjat. 16 órakor a magyar olimpiai csapat mutatkozik be a Kékszalag Portban. Majd 18 órakor lesz a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj, a 27. Izsák Szabolcs-emlékverseny, illetve a Classic Round futam díjkiosztója, szintén a Kékszalag Portban. 10–16 óra között szervezik meg a Horváth Boldizsár-emlékversenyt. A július 18-i programok kiemelkedő eseménye az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, melynek rajtja kilenc órakor várható. 10 órakor vitorlásmodell-versenyt lehet látni a Tagore sétányról. Izgalmasnak ígérkezik pénteken 15 órakor az Audi Speed Challenge gyorsasági verseny a balatonfüredi móló előtti vízterületen. Szombaton kilenc órakor jár le az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj limitideje, 18 órakor ünnepélyes díjkiosztót szerveznek a Gyógy téren, majd 20 órától utcabálon lehet részt venni a Blaha utcában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában