Még mindig tudnak küzdeni

2018.08.17. 14:00

Csehországban folytatja felkészülését a Balatonfüredi KSE alakulata

Csehországban folytatja felkészülését a Balatonfüredi KSE alakulata

Horváth Gábor

Csoknyai Istvánék kemény munkát végeztek az elmúlt hetekben, a bajnokság szeptember első hétvégéjén kezdődik

Fotó: Penovác Károly/Napló

Tehetségekkel bőven ellátva

Az biztos, hogy nem változik az évek óta megszokott trend: a balatonfürediek – az élvonal mezőnyének unikumjaként – fiatal magyar tehetségekkel bőven ellátva vágnak bele a 2018/2019-es szezonba. A csapat összerakásához természetesen rengeteg munkára van szükség, aminek eddig körülbelül a kétharmadát végezte el a társaság.

Csoknyai Istvánék kemény munkát végeztek az elmúlt hetekben, a bajnokság szeptember első hétvégéjén kezdődik
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Ugyan csak egy játékos érkezett, de a brazil Da Silva Ferreira mellett a sérülés miatt rengeteg időt kihagyó Zdolik Bencét, valamint a két fiatal jobbátlövőt, Máthé Dominikot és Artur Karvatskit is be kell építeni az együttesbe – mondta el lapunknak Csoknyai István vezetőedző.

A gyakorláson van a hangsúly

A fürediektől az előző idény végén a Debreczeni Dávid, Stanislav Kasparek, Varsandán Milán hármas távozott.

Csoknyai István megjegyezte: amit eddig elterveztek, azt sikerült teljesíteni. Összességében jól sikerültek az edzőmeccsek, különösen örül, hogy a Ferencváros otthonában rendezett, rangos Konkoly Károly Emléktornát sikerült megnyerni. – A felkészülés során elsősorban a gyakorláson van a hangsúly, de természetesen a sikernek mindig van értéke. Az már most látszik, hogy az a magas fokú küzdeni tudás, ami a múltban jellemezte a csapatot, továbbra is megvan, játékban azonban kell még egy kis idő ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön.

A BKSE pénteken és szombaton Csehországban vesz részt felkészülési tornán. A koprivnicei eseményen ma 19 órai kezdettel a helyiek csapatával játszik, holnap reggel kilenc órakor a német Freiberg, 14 órától pedig a szlovák Topolcsány lesz az ellenefele. – Komoly erőpróba elé nézünk, hiszen rövid idő alatt kell három meccsen pályára lépnünk. Jövő hét pénteken bemutatkozunk hazai közönségünknek is, akkor a Mezőkövesdet fogadjuk edzőmeccsen, majd szeptember első hétvégéjén rajtol a bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!