Hétvége

2009.01.17. 03:29

Rendnek kell lennie?

<b>Kővágőrs, Salföld</b> - Létrehozásának első évfordulóján bírósági kényszerrel felszámolták Kővágóörs és Salföld közös körjegyzőségét, mert a két település közös határához hiányzott 270 méter.

Győrffy Árpád

Az ügyben eljáró dr. Hadnagyné dr. Göllén Mária bíró más véleményen volt. 

Igaz, sem borítékot, sem más postai bizonylatot vagy nyilvántartási számot nem találtak, az iktatóbélíegző dátuma, az iktatókönyv "postán érkezett" bejegyzése és a hivatalnokok szombati pihenőnapja alapján vélelmezte, hogy időben feladták a 2007. november 30-a helyett december 3-án érkezett keresetlevelet. 

A döntés a törvény rendelkezésének megfelelően megszületett, a körjegyzőséget a 270 méteres távolság miatt meg kellett szüntetni. Ezzel elestek a négymilliós támogatástól, és mindegyik falunak önálló hivatalt kellett létrehozni saját jegyzővel. 

Nem következik mindez be, ha az ábrahámhegyi testület tagjai szavazataikat nem aszerint hozzák, hogy ha már nekünk nem jó, dögöljön meg a másik tehene is. De erre sem lett volna szükség, ha az országgyűlési képviselők nem pártsakkot játszanak, ha nemcsak a bizonylat nélküli költségtérítésük fenntartásánál tudnak kompromisszumra jutni, hanem az ilyen ügyekben is. 

Molnár József abban bízik, hogy eredményes lesz a Legfelsőbb Bírósághoz beadott törvényességi kifogásuk, és hatályon kívül helyezik az ítéletet a szerintük későn beadott keresetlevél miatt. Addig legfeljebb az vigasztalhatná őket egy kicsit, hogy a körjegyzőségükkel egy időben megszűnt az azt felszámoltató közigazgatási hivatal is, mert alkotmánysértő módon lett létrehozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!