Hétvége

2010.07.02. 18:22

A meghívottak klubja - Veszprémi vendéglátó Európa gasztronómiai térképén

Felkerült Európa gasztronómiai térképére a Villa Medici Hotel és Étterem. A világ legrégebbi, legnívósabb és legnagyobb gasztronómiai egyesülete, a Confrérie de la Chaine des Rotisseurs ugyanis meghívta tagjai sorába Neubauer Sándornét, a hotel tulajdonosát, vezetőjét.

Kiss Nikolett

Százhuszonhat ország, húszezer tag, bekerülés pedig szigorúan csak meghívásos alapon - ezt jelenti a Confrérie de la Chaine des Rotisseurs, amely világszervezet célja elsősorban a konyhaművészet továbbfejlesztése és a minőségi étel- és italkultúra terjesztése.

Nem véletlen, hogy az egyesület jelvénye a címerpajzson belül a tüzet jelképező piros alapszínben két egymást keresztező nyársat ábrázol, utalva az ősi, tradicionális húselkészítési eljárásra.

A lelkes gasztronómiai közösség, baráti asztaltársaság tagjai olyan amatőrök és profik, akik elkötelezett hívei az igényes, a tradíciókat megtartó, de akár merésznek tűnő, innovatív újításokat is vállaló, magas szintű gasztronómiának, vendéglátásnak, a borkészítés művészetének. 

- Még februárban egy nagy hóesés közepette kézilabdameccsre érkezett a baráti asztaltársaság, s ezután tették tiszteletüket a Villa Mediciben egy vacsora erejéig, amelyet Amrein Csaba séf állított össze az illusztris vendégeknek - mesélte Neubauer Sándorné Edit.

El voltak bűvölve a várostól, a környezettől, a behavazott völgytől és természetesen a menütől is, hisz végül a párizsi központ jóváhagyásával meghívtak engem a tagjaik sorába.

A hosszú évek kitartó munkája tehát meghozta gyümölcsét, s ezzel nemcsak az étterem, hanem Veszprém is felkerült Európa gasztronómiai térképére, hisz aki a magyar gasztronómia iránt érdeklődik, a szervezet hivatalos weboldalán hamar rátalál Veszprém első éttermére, amely a legjobbak között szerepel.

Természetesen a szervezetbe történő hivatalos befogadásra ünnepélyes ceremónia keretében került sor. Mint Edit asszony elmesélte, a Gerbeaud Tükörtermében egy több mint hétórás szertartást rendeztek, ahol lovaggá ütötték, esküt is kellett tennie arra, hogy mindig hűen őrzi a színvonalat, de természetesen végül nem maradhatott el az ízletes vacsora sem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!