Hétvége

2010.10.02. 09:59

Kis őszi lemezszüret

A kiadók természetesen ősszel sem hagyják, hogy kiváló muzsika nélkül maradjunk az undorító, sötét, ködös estéken. Eric Clapton, Neil Young, Plan B, Sharon Corr, a metálrajongóknak pedig Pantera. Csemegézünk.

Kiss Nikolett

Clapton - nemes egyszerűséggel ez a címe Eric Clapton most megjelent vadonatúj lemezének. Naná, mégis mit cicomázna vagy szégyenlősködne a Lassúkéz néven ismert klasszis gitáros-énekes, az egyetlen, akit háromszor is beiktattak a Rock and Roll Hall of Fame-be. Kilencedik szólólemezén olyan különféle hatásokat sorakoztat fel, melyek zenei érzékenységét formálták. Egy apró ötletből - jazzstandardek és JJ Cale- dalok felvétele - egy olyan gyűjtemény jött létre, melyben évszázados hagyományos fúvószenekarra írt zenék, alig ismert country-blues dalok és vadonatúj számok is találhatók. A nagylemezen tizennégy nóta hallható.

A 26 éves londoni énekes, rapper, színész,  Ben Drew, alias Plan B szintén a napokban megjelent új albuma hihetetlen sikeres, hiszen a The Defamation of Strickland Banks már platinalemez az Egyesült Királyságban. Plan B a soulos világot képviseli rapbetétekkel és '60-as éveket idéző ötletekkel. Szókimondó szövegei miatt a brit Eminem jelzővel szokták illetni. A The Defamation of Strickland Banks egy tematikus lemez. Egy kitalált történetet mesél el egy élére vasalt öltönyös brit soulénekesről, aki szerelembe esik a keserédes szerelmes dalokkal, azután pedig elveszít mindent, és börtönbe kerül egy olyan bűncselekményért, amelyet el sem követett.

Neil Young új szólóalbuma, a Le Noise nyolcdalos, vadonatúj számokat tartalmazó album, melynek producere az a Daniel Lanois volt, aki dolgozott már a U2-val, Bob Dylannel, Peter Gabriellel, Brian Enóval, Willie Nelson-nal, a The Neville Brothers-szel és sok más előadóval, és több Grammy-díj tulajdonosa.

Csupa dallamos popzene kapott helyet a The Corrs hegedűseként, dalszerzőjeként és vokalistájaként hatalmas sikereket elért Sharon Corr első szólóalbumán. A Dream of you The Corrs-rajongóknak kihagyhatatlan.

Csakúgy, mint a metált bíróknak a Pantera teljesen feltuningolt anyaga. A húsz éve megjelent, a metál egyik mérföldkövének számító Cowboys From Hell című korong a jubileum kapcsán hihetetlen mennyiségű bónuszanyaggal és egy eddig még kiadatlan (The Will To Survive) dallal igazi rajongói csemege. Biztos nem fogunk unatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!