Hétvége

2011.07.29. 07:44

Bauhaustól napjainkig

Veszprém - Az ismert svájci képzőművész család három generációjának: Max Bill, Jakob Bill és David Bill munkáiból nyílik kiállítása Veszprémben a Vass László Gyűjteményben szombaton 11 órakor.

Bartuc Gabriella

Max Bill (1908 - 1994) a világhírű svájci építész, képzőművész, formatervező, tipográfus, művészet-teoretikus a Bauhaus hallgatója volt. Jakob Bill (1942-) archeológiai és művészettörténeti tanulmányok után fordult a képzőművészet felé. Nagy formátumú képein élénk, világító színeket használ a geometrikus művészet vonzásában. David Bill (1976-) a művészcsalád legifjabb tagja szobrász. Geometrikus plasztikáiban alapvetően a tér-kontrasztok, tér-arányok problematikája foglalkoztatja.

A Bill család három generációjának tagjain keresztül a Bauhaustól napjainkig nyomon követhető ennek a művészeti szemléletnek az alakulása. A kiállítás megnyitójára Veszprémbe érkezett Jakob és David Bill, a rangos eseményt Katrin Heidt svájci művészettörténész nyitja meg. A Bill három generáció című kiállítás október 30-ig látható a Vass Gyűjteményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!