Hétvége

2011.07.31. 08:01

Fehérvári Zenei Napok a Dream Theaterrel

Hamarosan megbolygatja a város csendes nyáréjszakáit az idén tizenöt éves Fezen fesztivál. A színpadok már épülnek a Máv-pályán: ezúttal füves-fás területen élvezheti a közönség a feszt-életet augusztus 4-e és 6-a között.

Lovász Lilla

A tavalyi Uriah Heep szuperkoncertje után az idei „főfőfő” vendég a Fehérvári Zenei Napok fesztiválon a progresszív metál éllovasa, a Dream Theater lesz. Rajtuk kívül több külföldi előadó is fellép majd, s mivel a legtöbben a metálzene képviselői, ne csodálkozzon senki, ha Fehérvárt augusztus első hétvégéjén elborítják a feketeruhás, különböző fémekkel és tetoválásokkal ékesített ifjak, és „öreg motorosok”. Dallamosabb power metált két bandától hallhat a közönség, a brit Dragonforce-tól és az olasz Rhapsody of Fire-től. Előbbit, ha máshonnan nem, onnan ismerhetjük, hogy együtt zenéltek az Iron Maidennel illetve a Helloweennel, sőt, 2008-ban Grammy-díjat is nyertek. A komolyzenét a rockkal ötvöző, s végeredményül szimfonikus power metált játszó Rhapsody of Fire-ra talán inkább egyszerűen csak Rhapsody-ként emlékeznek sokan. De itt lesz az amerikai-magyar Ignite együttes, és Richie Kotzen is, akit többen a világ egyik legjobb gitárosának tartanak.

A magyar előadók közül fellép - a teljesség igénye nélkül – a Quimby, az Ossian, a P.Mobil, az Edda, az Irigy Hónaljmirigy, a Ladánybene 27, a Mystery Gang, a Vad Fruttik, a Kiscsillag, és még másik közel nyolcvan előadó. Ismét nagy hangsúlyt kapnak a helyi, fehérvári és megyei zenekarok, mint például a Kipu, a Sleepless, a Paradicsom, a Romanek Airlines, a Tűzvonal, a The Pfl, vagy a Coco-Loco. Őket a volt Bahnhofból átalakult Fezen Klub épületében kell majd keresni, csakúgy mint a lemezlovasokat.

Akit nem csak a zene érdekel, tiszteletét teheti a borutcában, ahol fejér megyei borászok kitűnő borait lehet kóstolni. Egy újdonsággal, a Bajnokok Városa elnevezésű programmal is várja a sportszeretőket a Fezen. A fesztivál három napján más-más egyesület ellen játszhatnak a drukkerek élő csocsót a fehérvári bajnokcsapatokkal. Csütörtökön a Videoton, pénteken az Albacomp, szombaton pedig a Sapa Fehérvár játékosaival mérkőznek majd meg a szerencsések. Aki játszani szeretne a bajnokok ellen, annak nincs más teendője, mint ellátogatni a fesztivál hivatalos közösségi oldalára, ahol leírhatja röviden, miért és melyik csapattal szeretne játszani. A végső közönségcsapatot az oldal látogatói állítják össze, a jelentkezők bemutatkozására szavazva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!