Hétvége

2014.01.31. 11:58

Staféta Raffai Csillával

Múlt heti számunkban azt kérdezte Kárpáti Zoltán a Pannon Egyetem adjunktusától, Raffai Csillától, hogy mennyire érdeklődnek az emberek más népek kultúrája iránt.

Mátételki András

- Hét évvel ezelőtt élesztettem újjá az egyetemen a Világjáró Klubot, miután azt tapasztaltam, hogy a fiatalok is szívesen utaznak, ha csak virtuálisan is. 30-40 érdeklődő előtt zajlanak az ingyenes előadások, amiket gasztronómiai élményekkel fűszerezünk. A fényképes úti beszámolókat többnyire zene kíséri, de volt olyan előadónk is, aki maga énekelt a vetítés alatt. Gyakran rendezünk tematikus előadássorozatokat, legutóbb például különböző közlekedési eszközökkel kapcsolatban. Meghívtunk stoppost, kamionost, óceánjárón dolgozó fényképészt is. Előadóink speciális érdeklődésűek, mélyebben foglalkoznak egy országnak például a madárvilágával, az építészetével, a helyi szokásokkal.

Fotó: Mátételki András

Február 18-ára Dukát Csillát hívtuk meg, aki a magyarországi Szent Jakab zarándokútról mesél, majd márciusban Lantos Gábor rádiós érkezik, aki száz napot töltött északon.

Raffai Csilla azt kérdezi dr. Szalay Tímeától, hogyan népszerűsítik a környezettudatos gondolkodást?

A staféta következő vendége: dr. Szalay Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!