Hírek

2009.01.26. 03:29

Magasra tették a lécet

<b>Veszprém</b> - Nem teljesen új a feladat a január elsejétől kinevezett megyei közbiztonsági igazgató számára, ugyanakkor <em>Csizmadia Gábor</em> alezredes úgy látja, hogy mind elődje, mind az elért eredmények miatt nagyok az elvárások.

Halmos György

Az alezredes elmondta, hogy a közbiztonsági igazgatósághoz tartozik az egyenruhás állomány, és mivel 1981 óta szolgál a rendőrségen ezen a területen különböző beosztásokban, így jól ismeri a feladatot.

- Az évek során a külön-böző pozíciókban betekintést nyertem a vezetői, parancsnoki munkába. A feladatom a közrendvédelem mellett most kiegészült a közlekedésrendészet, az igazgatásrendészet, valamint az ügyelet munkájának irányításával. 

Úgy gondolom, ezek azok a döntések, ezek azok a kihívások az ember életében, amikért érdemes dolgozni. Az elmúlt években magas színvonalú szakmai munka alakult ki az igazgatóságon, ami sokban köszönhető a korábbi vezető, Váradi Károly ezredes személyének is - nyilatkozta az új közbiztonsági igazgató. 

- Azokra az értékekre, amiket az elődöm létrehozott, így például a szervezeti struktúrára, valamint szakmai fórumokra lehet építeni, szeretnénk, ha ezek a jövőben is működnének - fűzte hozzá. 

- A létszámhiány az alapfeladatok ellátását nem befolyásolja, ám tavaly is kiemelten foglalkoztunk azzal, hogy a hiányt pótoljuk. 

Az tagadhatatlan: a balatoni szezonhoz nélkülözhetetlen a megerősítés, ezt korábban is és idén is megoldjuk máshonnan kapott rendőri erőkkel. Ezt idén még nem tudjuk, miként oldjuk meg, mert most alakítják meg a készenléti rendőrségen a vidéki bevetési századokat, ez egyszerűsíti a helyzetünket, hiszen Győrből vagy Zalaegerszegről kérhetünk erőket. 

A létszámhiány függvényében, de attól függetlenül is nagyon számítunk a polgár-őrökre; tavaly nyáron két alkalommal is tartottunk olyan akciót, amelybe több száz polgárőr is bekapcsolódott - emlékeztetett.

Hangsúlyozta továbbá, hogy idén tovább folytatják a fokozott közúti ellenőrzéseket. Javuló tendenciát mutat a tavalyi statisztika a közlekedési balesetek terén, kevesebb halálos és súlyos baleset történt. Ezt az uniós elvárásoknak is megfelelő irányt to-vábbra is szeretnék tartani. 

Remélik, a közúthálózat tervezett fejlesztése (8-as és 72-es külön szintű csomóponti kiépítése, a márkói elkerülő, illetve a 8-as kétszer két sávosra történő bővítése) segít a közlekedésbiztonsági helyzet javításában. 

A körzeti megbízottak helyzete stabil, a megyében csaknem 130-an dolgoznak, mindegyik állás be van töltve, a tavalyi fizetésrendezés után vonzóbb lett a poszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!