Hírek

2009.01.29. 03:29

Türelmetlenek a mai gyerekek

<b>Veszprém</b> - A társadalmi változások leképeződnek a gyerekeken is - állítja <em>Horváth Szilárd</em>, a Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója, ám a városban több éve nem emlékszik súlyos fegyelmi ügyre.

Mátyus Tamás

Teljesen más helyzet állt elő, mint 15-20 éve, a felgyorsult világban nagy a versenyszellem, több család a létbiztonságáért küzd, és ez meglátszik a gyerekeken is - mondja Horváth Szilárd. 

- Türelmetlenebbek, időnként hirtelen reagálnak, néha keményebben visszaszólnak a tanároknak, de nem annyira veszélyes a helyzet - nyugtat meg. Mivel ez a változás nem egyik napról a másikra következett be, a pedagógusok is igazodtak a körülményekhez. 

A szülőkkel együttműködve eredményesen lépnek fel az iskolai erőszak ellen, a Deákban kirívó, drasztikus viselkedésre, bántalmazásra nem emlékszik, és fegyelmi tárgyalás sem volt már sok éve.

Iskolájukban szerencsére teljesen normális a tanulók magatartása, sőt, ahogy mondja, tanórán kívüli programjaikon rendre annyian jönnek össze, hogy megtöltik az iskola auláját. 

- Ez nagymértékben annak köszönhető, hogy jó kapcsolatot ápolunk a szülői munkaközösséggel, ha kell, segítenek a rendezvények szervezésében, de az újonnan épített játszóvár építésénél is aktívan kivették részüket. 

Köszönettel tartozunk nekik, nélkülük nem tudnánk ilyen színvonalú munkát végezni - teszi hozzá az igazgató. Az is nagy eredmény, hogy a gyerekek vigyáznak az iskola környezetére, rongálásra, garázdálkodásra sem volt példa már évek óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!