Hírek

2009.03.04. 03:28

Feljelentették a főkapitányt

<b>Veszprém</b> - Feljelentették a Veszprém megyei rendőrfőkapitányt és szóvivőjét a veszprémi Patrióta lokál üzemeltetői, mert a hozzájárulásuk nélkül nyilvánosságra kerültek a belső kamerák felvételei.

Szabó Péter Dániel

Ahogy arról lapunk hasábjain is részletesen beszámoltunk, a Veszprém belvárosában található éjszakai szórakozóhely előtt késelték meg február 8-án hajnalban Marian Cozmát, az MKB Veszprém KC válogatott kézilabdázóját. 

A Patrióta lokált üzemeltető két fiatalember, akik a gyilkosságot követő napon az országban elsőként a Naplónak nyilatkoztak, előbb a főkapitánynak írt levélben sérelmezték a belső kamerarendszer felvételeinek nyilvánosságra hozatalát. Mint is- mert, azokat már a kiváló sportember halála utáni napon sugározták az országos televíziók. 

Válaszában Bolcsik Zoltán tábornok arra hivatkozott, hogy a média talán segíteni tudja a nyomozást, ennek érdekében jogosultak voltak a felvételek közreadására. 

Az üzemeltetők azonban mindezt szenzációhajhászásnak minősítették az mti-nek adott nyilatkozatukban, s hangsúlyozták: amennyiben a televíziók a rendőrség nyomatékos kérése ellenére sem voltak tekintettel a személyiségi jogokra, velük szemben is pert kezdeményeznek. 

Időközben újabb, osztott kamerás felvételek is nyilvánosságra kerültek, s ezek miatt ugyancsak jogi lépéseket fontolgatnak. Véleményük szerint ugyanis személyiségi és kegyeleti jogok is sérültek, hiszen Marian Cozma életének utolsó másodpercei láthatók a felvételeken. 

Szerintük a szemtanúknak védelem járna, nem a sajtónyilvánosság. - Mindenkitől, aki szerepel a felvételeken, elnézést kérünk, noha nem mi hoztuk nyilvánosságra a videókat - közölték. Az eset óta zártkörű klubként működik a lokál.

Cozma-dosszié!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!