Hírek

2009.03.09. 03:28

Képtelenségek ezek a vádak

<b>Veszprém</b> - A román lap által hírbe hozott <em>T. Helga</em> tagadja, hogy bármi köze lenne a kézilabdasztár halálához; azon kívül, hogy ugyanazon lokálban szórakoztak, semmilyen kapcsolata nem volt vele.

Halmos György

Rágalmazásért és becsületsértésért feljelentést tett a nő, akit egy román sportlap összefüggésbe hozott a Cozma-gyilkossággal. 

A családot sokkolta a vád, amiről szombaton délután ismerősök telefonjaiból szereztek tudomást. T. Helga édesanyja kíséretében bejött a Napló szerkesztőségébe, hogy elmondja, a román lap állításával ellentétben soha semmilyen kapcsolata nem volt Marian Cozmával, őt nem ismerte, pontosabban annyira, mint egy átlagos veszprémi lakos a kézilabdázókat. 

Kérdésünkre felidézte, a bűncselekmény éjszakáján valóban ott szórakozott a Patrióta lokálban - ahova a Mokka kávézóból érkezett. 

Ugyanakkor azt állítja, hogy nem találkozott Cozmával a Patriótában, mert ő hosszú időn keresztül a háromszintes szórakozóhely felső részén tartózkodott, később pedig a diszkóban, ahol legalább 20-30 méter távolság, félszáz táncoló volt közte és Marian Cozma között. 

T. Helga kijelentette: a tánctéri verekedésről és a későbbi bűncselekményről semmit nem tud, abból semmit nem érzékelt , barátnőivel ki sem mentek az utcára. - Tanúként kihallgattak az ügyben, vagyis az sem igaz, hogy édesanyám miatt nem foglalkozott volna velem a rendőrség - hangsúlyozta. 

Ugyanakkor hozzátette: Félünk, mert a nevünket bemocskolták, és félünk attól is, hogy az újságcikk miatt valamilyen atrocitás ér minket. Az a társaság már ott volt a helyszínen, amiről azt állítja a román lap, hogy a kedvesem, B. Csaba testvére, Tamás hívta ki - válaszolta kérdésünkre. Ezt könnyen ki lehet deríteni, hiszen csak ki kell kérni a híváslistákat a szolgáltatóktól - mondta. 

A nő cáfolta azt is, hogy kábítószer-fogyasztó vagy alkolholista lenne, mint azt a román lap írta. 

- Úgy nézek ki, mint egy kábítószer-fogyasztó? Az én esetem, ami teljesen légből kapott, már a gyilkossággal kapcsolatban legalább a harmadik vagy negyedik verzió - emlékeztetett a fiatal nő, aki nehezményezi, hogy az újságírók közül senki nem kérdezte meg, hogy mit szól azokhoz a dolgokhoz, amiket innen-onnan hallottak - mondta. 

A nő édesanyja hangsúlyozta, tisztességben élnek, 40 éve dolgozik a rend-őrségen, el sem tudja képzelni, mi lesz akkor, amikor majd bemegy a munkahelyére. 

- Sajnálom, hogy Marian Cozma meghalt, akkor is nagyon sajnáltam a fiatalembert - mondta az anya. 

A beszélgetés során szóba került az is: T. Helga a kéretlen férfilátogatók miatt írta az egyik közösségi oldalra magáról azt, hogy házas. - Valószínűleg egy rosszakaróm műve az egész - válaszolta a kérdésre, hogy ha nem igazak a romániai lap állításai, akkor kinek az érdeke lehetett őt belekeverni az ügybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!