Hírek

2009.06.08. 02:29

Bablevest főztek

Balatonfüred - Hatodszor szervezték meg a Jókai Mór emlékét őrző hétvégi fesztiválon a bográcsos bablevesfőző versenyt, melyen háromtagú csapatok indultak el.

Varga Ibolya

A jelentkezők az alapanyagok többségét a szervezőktől kapták meg. Ebbe a körbe tartozik az előző este beáztatott bab, a sárgarépa és petrezselyem, a kolbász és a füstölt hús. Ez és egy külön erre az alkalomra készíttetett kötény járt a csapatoknak. A versenyt dr. Bóka István országgyűlési képviselő, Balatonfüred polgármestere indította el. 

Ebben az évben hetvenkét csapat jeletkezett a versenyre, melyek közül ötvenhárman vállalták, hogy a zömében a megye legsikeresebb vendéglátóiból álló szakértő zsűri értékelje a munkájukat. A Koloska-völgyben készült ételek bírálata három négytagú bizottságban zajlott, melyek munkáját Domonkos Miklós, a Veszprém Megyei Gasztronómiai Szövetség elnöke fogta össze. Nyolc arany-, huszonöt ezüst- és húsz bronzérmes minősítést adtak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!