Hírek

2009.09.25. 02:28

Nehézkes a pályázati rendszer

Veszprém - Bonyolult, túlbürokratizált és Európában az egyik legdrágább a magyar pályázati rendszer.

Halmos György

Erről dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) végrehajtását felügyelő eseti parlamenti bizottság fideszes tagja beszélt sajtótájékoztatón. Szólt arról, hogy az ÚMFT pályázatainak beindulása óta hangsúlyozták: rossz és hibás szerkezetben osztják el az uniós forrásokat. - A nem termelő szolgáltató ágazatok számára sokkal több uniós forrás áll rendelkezésre, mint a termelő ágazatok, kifejezetten a kis- és középvállalkozások részé-re. 

Hozzátette, hogy az EU-ban - átlagosan - a gazdaságfejlesztési programokra az uniós források egyharmadát fordítják, míg ez Magyarországon korábban három-öt, jelenleg nyolc százalék. Nehézkesek a döntések, amire azt hozta fel példaként, hogy nyolc hónapot késett az a határozat, amivel további 110 milliárd forintot tudtak volna átcsoportosítani a gazdaság élénkítésére pályázati forrásokon keresztül. Nincs nyoma annak a kormányzati szándéknak sem, hogy egyszerűsítsék a pályázati rendszert, lassú és hosszadalmas a döntési mechanizmus. Bejelentette, hogy a Fidesz megalakította az uniós források felhasználását felügyelő munkacsoportot, amelynek elnöke Pelczné dr. Gáll Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!