Hírek

2009.09.24. 02:29

Útépítés: Milliók a falunak - Sikeresen pályáztak egészséügyi fejlesztésre is

Szentkirályszabadja - A község egyik legnagyobb beruházásához, a Rákóczi utca átépítéséhez nyertek jelentős pénzt a 2200 lélekszá- mú település lakói.

Mátételki András

Erről Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke tájékoztatta a sajtót a hétvégi szüreti felvonulás előtt. 

Elmondta, a 85 milliós uniós támogatásból a közel egy kilométer hosszú Rákóczi utcában szélesítik az úttestet, járda épül, parkosítanak, kicserélik a közműveket, valamint buszfordulót alakítanak ki az utca végében. Az uniós pályázatok közül sikert ért el a település az egészségügyi szolgáltatások fejlesztése, korszerűsítése programban, amelyen a 20 milliós támogatással, illetve hasonló mértékű önerővel új helyre, a volt óvoda-könyvtár épületébe kerül az egészségügyi szolgáltatóház. 

A polgármester, Iványi András érdeklődésünkre elmondta: a Rákóczi utca korszerűsítéséhez az önkormányzatnak még 30 millió forintot kell felvállalnia, illetve a buszforduló kialakítását önerőből kell megoldani 8 millió forintból. A Radnóti-ház felújítására, tájházzá alakítására a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán az önkormányzat hárommilliót nyert. 

Ugyanennyit tesz hozzá a falu, még az ősszel befejeződnek a munkálatok. A település a Norvég Alap pályázaton 17 millió forintot nyert, amelynek lebonyolításában a Szentkirályszabadja Baráti Kör Egyesület működött közre.

A faluház régóta tervezett építésével - pályázati lehetőség hiánya miatt - a település önkormányzata egyelőre nem foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!