Hírek

2009.10.01. 02:28

Éjszakai döntés az ingatlanról

Balatonfűzfő - A képviselő-testület szerda hajnalba nyúló ülésén debütált az új elektronikus szavazórendszer. Ezzel teljesíteni tudják az elektronikus információszabadságról szóló törvény előírását a testület szavazási adatainak kötelező nyilvánosságra hozásáról.

Győrffy Árpád

Napirend előtt hosszabb vita alakult ki a strandfejlesztési pályázat kapcsán. Szanyi Szilvia és Marton Béla mások véleményét is tolmácsolva úgy vélte, hogy becsapták a szörfösöket, mert a korábban ígértnél kisebb területet hagynak nekik.

Majorné Kiss Zsuzsanna polgármester állítása szeint az egyesület most külföldön tartózkodó vezetője elfogadható méretűnek tartotta a megmaradó részt.

A kedélyek végül akkor nyugodtak meg, amikor a polgármester bejelentette, hogy a szörfösök hazatérte után újra egyeztetnek majd a témáról. Teljes egyetértés volt viszont a közbiztonsági beszámoló tárgyalásakor.

A testület köszönetet mondott az almádi kapitányság vezetőjének, Pataki György alezredesnek és munkatársainak valamint a helyi polgárőröknek az eredményes munkájukért.

Különböző garanciák kikötése után teljes egyetértésben fogadták el, hogy a csillagvizsgálót ingyenes használatba adják a Vállalkozók és Civil Szervezetek Szövetségének (Vácisz), ha az pályázaton forrást szerez a fejlesztéséhez és vállalja a működtetését. Késő éjszaka, nem sokkal éjfél előtt került sorra a több mint kétszázmillió forintért értékesített 15 hektáros ingatlan ügye.

Az önkormányzat elidegenítési és terhelési tilalommal akarta biztosítani, hogy az új tulajdonos elvégzi a vállalt fejlesztéseket. A földhivatal szerint azonban a ilyen korlátozások jogsértőek.

A balatonfűzfői képviselő-testület ezért most úgy döntött, hogy az eredeti szerződés fenntartása mellett nem kérik a tiltások bejegyzését a tulajdoni lapra. A többség igenjével szemben Marton Béla nemmel szavazott, Papp József tartózkodott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!