Hírek

2009.12.08. 12:57

Borbála és a tüzérek

Várpalota - A nyugdíjasok egyre többet vállalnak a honvédelem népszerűsítésében, s ebben a tekintetben élen jár a település, hiszen a középiskolai oktatásban az elsők között vezették be a honvédelmi képzést.

Szabó Péter Dániel

Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára mondta el mindezt a palotai Gábor Áron Nyugállományúak Klubja által rendezett Szent Borbála-napi ünnepségen a napokban. Hozzátette, a HM vezetése a már elfogadott idősügyi stratégia által is azon dolgozik, hogy hosszú távon szavatolja a nyugdíjasok egyéni és közösségi támogatását, s pályázati lehetőségeket biztosítson a nyugdíjas klubok közösségi programjainak szervezéséhez.

A Helyőrségi Művelődési Otthonban (HEMO) rendezett ünnepségen Deák Istvánné, a térség országgyűlési képviselője beszédében a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja munkáját méltatta, s kiemelte, a civil szervezet programjaival évek óta sokat tesz a tüzér hagyományok ápolásáért. Dobszai József nyugállományú ezredes, a klub vezetője hangsúlyozta, Várpalotán két szakma, a tüzér katonák és a bányászok ünnepelnek, s őrzik védőszentjük, Szent Borbála emlékét.

Az ünnepséget követően a sakkozók, az ultisok és az asztaliteniszezők kerültek az előtérbe, a versenybe nevezett klubtagok között komoly csatáknak lehettek szemtanúi a megjelentek. A Borbála-napi rendezvény a HEMO épülete előtt található, a tüzér laktanyának és elődeinek emléket állító márványtábla koszorúzásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!