Hírek

2009.12.08. 19:16

Digitális karácsony - Jelentősen megugrott a kompatibilis készülékek forgalma is

Megyei körkép - Egyre népszerűbb az előfizetési díj nélküli digitális televízió: az elmúlt hónapokban jelentősen megugrott a MinDig TV vételére alkalmas készülékek értékesítése.

Tremmer Tamás

Az Antenna Hungária az idei év decemberében összesen tíz új telephelyen indítja vagy már elindította  a szolgáltatását, ennek köszönhetően a digitális hálózat lakossági lefedettsége nyolcvannyolc százalékra emelkedik. A digitális földfelszíni televízió az egyetlen platform, amely hagyományos és HD minőségben, előfizetési díj nélküli digitális televíziós szolgáltatást nyújt most és az analóg hálózat 2012-es lekapcsolását követően is.

A digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás a legnagyobb városokban és a ritkán lakott területeken egyaránt elérhető, függetlenül a település méretétől. A MinDig TV keretében szabadon fogható az m1, m2, RTL Klub, TV2, Duna, Duna II, valamint az Euronews adása, ezeken kívül dekóderrel érhető el az ATV és a Hír TV.

A folyamatos hálózatbővítés eredményeként a digitális szolgáltatás elérését szolgáló kompatibilis készülékek eladása is jelentősen megugrott. Október végéig már 86 ezer ilyen eszközt értékesítettek, ezáltal a magyar háztartásoknak  közel tíz százaléka tudja a digitális földfelszíni szolgáltatást elérni.

Már 520 üzletben kapható MinDig TV matricás készülék országszerte. Folyamatosan növekszik a MinDig TV matricás készülékek választéka, immáron nyolcféle dekóder és 21 integrált televíziókészülék típus található a kínálatban. Mindezek lehetővé teszik, hogy minél több magyar háztartásba megérkezzen a digitális karácsony.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!