Hírek

2010.03.04. 08:26

A cuki, a menő, és a rock'n'roll - The Subways

A tavalyi nagy sikerű Szigeten adott koncertje után önállóan is bemutatkozik Budapesten az angol indie-rockot harsányan és lelkesen előadó The Subways.

Napló Online

Az A38-as hajón március 30-án fellépő zenekar a lehengerlő "szigetes" koncertjük mellett a Guy Ritchie által rendezett Spíler (RocknRolla) című film kapcsán is ismerős lehet, de egyre többször hallhattuk rádiókban (főként a Rock 'n' Roll Queen-t), és a Narancsvidék tini-sorozatban is felbukkant pár számuk annak idején.

A Welwyn Garden City-ből származó (kezdetben Mustardseed néven Nirvana feldolgozásokat játszó), s a zene világába Young For Eternity című albumával 2005-ben berobbant The Subways a Guy Ritchie-film által hozott népszerűséget jól használta ki, s tett szert még nagyobb népszerűségre. Az együttes 2008-ban kiadott második nagylemeze, az All Or Nothing tovább növelte táborukat, ennek köszönhetően számos fesztiválon - köztük a Sziget nagyszínpadán - bizonyíthattak. A gitáros Billy Lunn, a basszusgitáros Charlotte Cooper és a dobos Josh Morgan alkotta háromtagú zenekar felléphetett továbbá az Oasis és a Foo Fighters előtt is.

A jelenleg harmadik albumát előkészítő The Subways budapesti koncertjén előzenekarként a Nemjuci és a Nonverse lép még színpadra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!