Hírek

2010.03.01. 11:42

Sikeres pályázók - 1,4 milliárdos támogatás

Királyszentistván - A regionális fejlesztési tanács három különböző pályázaton összesen tíz Veszprém megyei település nyert el csaknem 1,4 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatást.

Halmos György

Erről Pál Béla, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (KDRFT) elnöke számolt be hétfői sajtótájékoztatóján.

Elmondta, hogy 90 százalékos támogatottságú települési vízrendezés fejlesztése pályázaton a megyéből Királyszentistván (18,2 millió forint), Ugod (51,7 millió forint), valamint Nemesgulács (71,2 millió forint) nyert.

Kőszegi Ferenc, a házigazda település polgármestere megjegyezte, hogy a településen régóta jelentős probléma, hogy bizonyos részeken nincs megoldva a csapadékvíz elvezetése, ezért jelenleg is 8-10 centiméter mély belvíz alatt állnak.

Hozzátette, hogy a pályázat eredménytelensége esetére a testület megszavazta az első ütemhez szükséges forrást, amit így most más fejlesztésekre tudnak fordítani.

A KDRFT elnöke szólt arról is, hogy szennyvíz elvezetési pályázaton négy megyei település (Nagyacsád, Külsővat, Jásd és Noszlop) szerepelt eredménnyel, amelyek a 85 százalékos támogatottságú projektekből 253 és 333 millió forint közötti összegeket nyertek el.

A kistelepülések településképének javítása című pályázaton Sümeg, Berhida, valamint Herend önkormányzata szerepelt sikerrel. Sümegen a belváros rehabilitációjára 94 millió, Berhidán családbarát városközpont kialakítására 93,3, míg Herenden játszótér- és parkfejlesztésre 15 millió forintot fordíthat az önkormányzat pályázati támogatásként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!