Hírek

2010.04.09. 12:39

Eredményes volt a romafoglalkoztatási program

Pápa - A megyei cigányfoglalkoztatási program résztvevői valódi munkát végeztek, nemcsak vizet gereblyéztek, értékelte az elmúlt másfél évet Kozák János.

Győrffy Árpád

A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének (MCFÉSZ) elnöke a projekt szerdai záró értekezletén összegezte a tapasztalatokat a kezdeményezést elindító, lebonyolító szervezet vezetőjeként.

Véleménye szerint a program országos kiterjesztéssel, megfelelő központi támogatással 4-8 év alatt érezhető eredményeket hozna a cigányokkal kapcsolatos 40 éves lemaradás ledolgozásában. Ehhez persze meg kell érteni minden résztvevőnek, hogy az egyéni érdekek helyett a közösségért kell dolgoz a lefektetett elvek tiszteletben tartásával.

A programot vezető Holdosiné Bánhegyi Ildikó arra kérte résztvevőket, hogy akkor is folytassák önkéntesen a munkát, ha nem kapnak állást, fizetést, mert a mostanra kialakított kapcsolatokat nehéz lenne újraépíteni.

- Jól vizsgázott a program, sok tartalékot hozott elő a résztvevőkből, a fő erőssége az volt, hogy romák dolgoztak romákkal - mondta Molnárné Éllő Edit, a munkaügyi központ munkatársa. A hivatalos kiértékelés, a pénzzel való pontos elszámolás még hátra van, de szerinte előzetesen nagyon pozitív a program eredménye.

A fórumon az öt pápai résztvevő, Somogyiné Berki Nikolett közösségfejlesztő asszisztens, koordinátor, Hőbe Imréné, Csányi Géza, Kalmár Péter és Csányi Gyula személyi segítő külön is számot adott a munkájáról.

Csutiné Papp Orsolya, a Balla Róbert iskola igazgatója, Kovács Zoltánné, a családsegítő központ munkatársa, Varga Balázs, a városi rendőrkapitány közbiztonsági helyettese egyaránt dicsérte a munkájukat és a velük kialakított együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!