Hírek

2010.06.09. 09:43

Megkezdődött a II. Balaton Bike Fest Balatonfüreden

Balatonfüred - Hivatalosan is megnyitották szerdán a Balaton Bike Fest elnevezésű kerékpáros eseményt, amelyet második alkalommal rendeznek meg Füreden és Tihanyban.

Horváth Gábor

A Balaton Bike Fest tavaly kiemelkedő közönség- és médiaérdeklődést produkált - olvasható az idén június 9. és 13. között tartandó esemény sajtóanyagában, ám a szerdai hivatalos megnyitón mindössze néhány érdeklődő lézengett a füredi versenyközpont sátrában.

A szervezők meg is jegyezték: remélik, hogy a versenyeken többen lesznek, hiszen számos újdonsággal és meglepetéssel várják a résztvevőket és a látogatókat.

Az országúti, mountain bike és BMX kategóriákban kiírt rendezvény három új szakággal bővült, három másik versenyszám pedig a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által igazolt pályákon zajlik majd a balatonfüredi és tihanyi helyszíneken. A várhatóan több ezer bringást és nézőt megmozgató Balaton Bike Fest hivatalos programja szerdán a megnyitó mellett a nevezésekkel kezdődött, csütörtöktől vasárnapig pedig - edzések és versenyek  formájában - már a pályákon is zajlanak az események, reggeltől estig.

Szakágak: Tihany Downhill, Dirt Contest, XCO, Triál (Sundance Park), Tour de Tihany, Balaton-maraton (Füred-Vászoly-Füred). Balaton-kerülő túrák, csillagtúrák, tereptriatlon (Füred kemping/Sundance Park). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!