Hírek

2010.09.14. 10:11

A Nagy Sportágválasztó: Néztek! Kérdeztek! Kipróbálták!

Veszprém - Adjanak teret, ahol megrendezhetik, adjanak időpontot, amikor bemutatkozhatnak, adjanak, egy lehetőséget a sportágaknak, hogy minél többen megismerhessék.

Vajky László

Egy régóta várt esemény valósult meg ezen a két napon (péntek, szombat). Több mint ötven ismert és kevésbé ismert sportág kapott lehetőséget a bemutatkozásra.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a látogatókat, azonban az esős idő ellenére sok gyerek és felnőtt látogatott ki az eseményre. A rendezvény háziasszonya ugyan betegség miatt lemondta a részvételt, azonban házigazdája a Világ legerősebb embere címmel rendelkező Fekete László ott volt. A sportági bemutatók többsége elmaradt, azonban a kijelölt helyszíneken gyakorlatban mindegyik sportot kipróbálhatták az érdeklődők.

Pénteken délelőtt az iskolákból tanárok kíséretében odalátogató tanulók ismerkedtek különféle sportokkal. Mindenre választ kaptak az érdeklődők. Világbajnokok is megjelentek, hogy saját sportjaikat népszerűsítsék. Az ugyan nem zavarta különösebben a folyamatosan szemerkélő eső a már kint lévőket, de kora délutánra fel kellett függeszteni a napi programokat. A rövidített program ellenére is sok résztvevője volt az iskolai napnak.

Szombaton ismét borongósan folytatódott a rendezvény. Ez a nap a családok látogatására épült. Szülők és gyerekek együtt is próbálhatták a legkülönbözőbb sportágakat az amerikai futballtól a teremben játszható padlóhokin keresztül még sok mindent.

Padlóhoki:

Sima talajon játszható, ahol csúszik a korong. Kispályás focihoz hasonló területen kisméretű kapukkal, söprűnyél formájú és méretű ütővel és egy lapostányér méretű, posztó anyagból készült karikával játsszák. Védőfelszerelés, egy bokáig leeresztett sípcsontvédő. Ajkán, már több mint 13 éve játsszák ezt a sportot.

A családok ezzel az eseménnyel egy újabb lehetőséget kaptak szabadidejük közös eltöltésére, ami minden résztvevő számára hasznos volt, ha csinált valamit az eseményen, de akkor is, ha csak nézőként szemlélődött.

Ez egy kiváló egész naposnak induló családi program volt, még ha az égiek eső formájában próbára is tették, úgy a szervezőket, mint a résztvevő sportolókat és családokat. A szombati nap is korábban fejeződött be, mint azt tervezték. Ennek ellenére sikeres volt a rendezvény.

Összegezve az eseményt. Néhány szépséghibától eltekintve, jól vizsgázott minden. A szervezőknek első alkalomra sok látogatót jelentett ez a kétnapos rendezvény.

Ez lehet egy mérőegység, mint a legrosszabb körülmények között tartott esemény (mindkét nap, eső). A későbbiekre nézve a rendezők, legalább ennyi érdeklődővel számolhatnak, ha az elkövetkező években hagyománnyá is válik ez a program, azzal az ismertsége egyre nő és persze a látogatók száma is emelkedik.

A következő Nagy Sportágválasztón még több sportot és persze nagyon jó időt kívánhat mindenki a résztvevőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!