Hírek

2010.10.20. 06:38

Szárnyas szamár - Könyvbemutató Várpalotán

Dr. Czeidli István harmadik verseskötetét mutatták be október 8-án a várpalotai könyvtárban. A jelenleg Devecserben élő volt várpalotai jegyző legújabb kötetének címe: Szárnyas szamár.

Czeidli József

A szépszámú közönség előtt a laudációt Ármás János olvasta fel, s ezt követően beszélgetett a szerzővel. Korábban a Naplónál dolgozó újságíró elmondta, hogy a hallgatóságnak szép estéje lesz, mivel a versek ritmusa hozza ezt, s hozza egy különleges személy, akiről lassan negyven éve büszkén hiszi, hogy ismeri.

A könyvet méltató bevezető is érdeklődést keltő, hivatását szerető emberhez szóló: "Tisztelt bíróság, szeretném elfogultságomat bejelenti Czeidli Istvánnal kapcsolatban. Indoklásként kifejtem, hogy öt éves koromban a térdén lovagoltam, amikor keresztapámmal sakkozott és én nagy hisztit rendeztem, miért nem velem foglalkoznak, hanem azokkal a mafla bábukkal. Továbbá szeretném indokként a tisztelt bírósággal közölni, hogy dr. Czeidli Istvántól tanultam a legtöbbet az önkormányzatiságról. Tisztelt bíróság, elfogultságom indokaként szeretném közölni, hogy Czeidli István magyar költő. Tudom a tisztelet bíróság ennél konkrétabb kijelentéseket vár vallomásomban, éppen ezért úgy fogalmaznék: Ő nagyon jó versekjet ír..."

Az est során a költő mellett Pócsik József olvasott fel verset, bemutatva a költő gazdag világlátását, tisztánlátását a múltról, jelenről és a jövőről. A verseket finom humor és irónia jellemzi, így a szerző bátran megteheti, hogy szárnyas csacsi legyen mindegyik kötete címoldalán. Az irodalmi est a "hazatért" jegyző dedikálásával fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!