Hírek

2010.10.01. 06:07

Választás 2010 - Lejár pénteken az igazoláskérés határideje

Budapest - Pénteken 16 óráig kérhetnek igazolást azok, akik nem a lakóhelyükön, hanem a bejelentett tartózkodási helyükön akarnak szavazni az önkormányzati választáson.

MTI

Az önkormányzati képviselők választásán csak azok kérhetnek igazolást, akiknek a lakóhelyükön kívül bejelentett tartózkodási helyük is van. Ők is csak abban az esetben szavazhatnak a tartózkodási helyen, ha azt 2010. június 16. előtt jelentették be, és a szavazás napjáig nem szűnt meg. 2006-ban körülbelül 3.500 igazolással szavazó volt az önkormányzati választáson (a 2010-es országgyűlési választáson 57 ezer).
   
Igazolást személyesen vagy meghatalmazott útján a lakóhely szerinti helyi választási iroda vezetőjétől (azaz a település jegyzőjétől) lehet kérni pénteken 16 óráig.
   
Az igazolás kiadása után már nincs lehetőség arra, hogy a választópolgár mégis a lakóhelye szerinti szavazóhelyiségben szavazzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!