Hírek

2010.12.19. 19:15

Huszadszor is együtt a Jeruzsálemhegyen

Veszprém - Huszadszor állított karácsonyfát a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör a Kiskőrösi ABC előtti téren. Minden alkalommal a közösség egyik tagja vagy annak ismerőse ajánlotta fel a fát a közösségnek, s együtt diszítik is fel. Minden évben más meglepetéssel készültek: karácsonyi hangulatot teremtettek náluk már a a Szilágyi és a Rózsa úti általános iskolák diákjai, betlehemi játékot adtak elő a baráti kör tagjai.

Horváth Éva

Vasárnap késő délután a Szent Mihály székesegyház kórusa Zsilinszki Cecilia karnagy vezetésével fogadta karácsonyi dalokkal a közös ünnepre érkezőket. A feldiszített fa mellett lobogó tüzek és tea, forralt bor melegítették a havas téren gyülekezőket. Nagy Károly kanonok, a Szent Mihály székesegyház plébánosa azt kérdezte: egy újabb serpenyő, teflonos,vagy a fél áron kapható mikróhullámú sütő jelenti-e az ünnepet, a karácsonyt?

agyarázatként az adventi koszorú gyertyáinak üzenetét a hitet, a reményt, a szeretet és az örömöt ismertette példáival. Jókívánságait a következő sorokkal zárta: - Karácsony készül, emberek! Szépek és tiszták legyetek! Súroljátok föl lelketek, csillogtassátok kedvetek, legyetek újra gyermekek, hogy emberek lehessetek.

A kórus és az ünnepre összegyűltek a Csendes éj közös éneklésével köszöntötték egymást, kívántak áldott ünnepet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!