Hírek

2011.01.19. 19:06

Figaro házasodni készül

Veszprém - Valló Péter rendezésében, Kőrösi Csaba és Pindroch Csaba főszereplésével a Petőfi Színház áprilisban mutatja be a Figaro házassága című komédiát.

Balla Emőke

Beaumarchais komédiájának olvasópróbáját szerdán tartották, ahol Valló Péter rendező elsőként bemutatta a vendégeket: Pindroch Csabát, aki Almaviva grófot játssza és az Antoniót alakító Kiss Jenőt,  aki  évtizedek után   tér vissza arra a színpadra, ahol az 1960-as évek elején pályafutását kezdte. Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatója is vendég, de nem ismeretlen a veszprémiek előtt, az előadásban  kis bábjelenet is lesz.

Valló Péter három éven belül harmadszor dolgozik a Petőfi  Színházban,  már   ismeri  a társulatot. A darabot sokszor  bemutatták már  színházak, ő nemcsak a darab eredeti szándéka  szerinti erős társadalmi  indíttatást szeretné  színpadra állítani.  Pindroch Csaba először játszik a veszprémi  színházban. Figaro szerepében  Kőrösi Csabát, a  többi szerepben Trokán Annát, Dobra Máriát, Horváth Zoltánt, Bajcsay Máriát, Nyirkó Istvánt, Baranyi Pétert  és Tóth Loont láthatjuk. A jelmezeket Benedek Mária tervezi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!